Het leven is leuk (Sanne)

Sanne Het leven is leuk marjan van den bergEr gebeurt veel in het leven van Sanne en in de levens van de mensen om haar heen. Dit is alweer het twaalfde boek vol belevenissen – hilarisch, romantisch, verdrietig soms – en vol onverwachte wendingen, als in het leven zelf.
Sanne staat op de drempel van een nieuw leven. Ze denkt met Thijs het geluk te hebben gevonden. Maar terwijl ze op haar trouwdag naar voren loopt, klaar om ja te zeggen, slaat de twijfel hard toe. Thijs is acteur. Speelt hij nu ook toneel?
Juffrouw Schaap, die altijd klaarstaat voor Sanne met haar bijzondere gave, haar raad en daad, heeft nu zelf steun nodig. Haar Rokus wordt zo ziek dat iedereen beseft dat hij niet meer beter zal worden. Zoon Wichard krijgt een geweldige baan aangeboden in het buitenland. Maar of Jennifer en de kinderen daar zo blij mee zijn? En net als Sanne het toch weer aandurft met Thijs, grijpt het noodlot in en is ook haar eigen leven in gevaar. Toch laat Sanne zich niet uit het veld slaan. Daarvoor vindt ze het leven simpelweg te leuk.

 

Recensie:
Lezeressen van het tijdschrift Margriet zullen Sanne ongetwijfeld kennen. Zelf lees ik af en toe wel eens een stukje over het leven van Sanne, maar niet vaak. Dit heeft iets te maken met de stukjes zelf, maar met het feit dat ik nauwelijks het betreffende tijdschrift lees.

Het leven is leuk (Sanne)

Hoewel ik dus niet alle belevenissen van Sanne op de voet volg is Het leven is leuk een heerlijk boek om te lezen. Wanneer je de vorige boeken in deze reeks niet hebt gelezen en ook de avonturen in de Margriet niet (altijd) leest, zul je heel even moeten wennen aan alle personen die een rol spelen in het leven van Sanne. Maar al snel zul je mevrouw Schaap, Daan en Abel en haar zoon Wichard en schoondochter Jennifer zien als vrienden en geniet je alleen nog maar van de gebeurtenissen in hun leven.

Schrijfstijl

Dat dit twaalfde boek uit de Sanne-reeks ook zo makkelijk weg leest voor onbekenden is te danken aan de prettige schrijfstijl van Marjan van den Berg. Met haar levendige schrijfwijze leer je al snel de personages kennen alsof het bekenden van je zijn. Het boek staat boordevol dagelijkse beslommeringen en lief en leed dat uit het leven gegrepen is.

Het voorgenomen huwelijk met Thijs zorgt voor een vrolijke noot door de altijd-even-lachen-voor-de-camera acteur Thijs. Want geef toe, we vragen ons allemaal wel eens af hoe het is om te leven met een bekende acteur naast je zij. De voorbereidingen zijn sfeervol en met een lach geschreven, de grote dag zelf zorgt voor een verrassende wending in het verhaal. Een typisch voorbeeld van dat het leven nu eenmaal niet altijd loopt zoals je had gepland…

De hoofdstukken zijn lekker kort, zodat ook even lekker tussen door een stukje lezen prima gaat. Al is het erg verleidelijk om nog een hoofdstuk en… vooruit… nog een hoofdstuk te lezen. Het duurde dan ook niet lang of ik had het boek uit.

Het leven is leuk (Sanne) – Marjan van den Berg
Romantische fictie, paperback, 272 pagina’s, The House of Books

twitterbutton.nl