Het Muizenfeest: vrolijk prentenboek over twee dappere muizen [recensie]

Het muizenfeest recensie prentenboek Machteld van Zalingen Kim den Dulk AerialOliver en Charlie zijn de aller-, allerbeste vrienden. En de kat Blinde Benny hun aller-, allergrootste vijand. Daarom besloten Oliver en Charlie lang geleden, om samen een veiliger stekje te zoeken dan het huis van oma Molly. En ergens, op een geheime plek op de boerderij van oma Molly middenin het bos, bouwden ze hun huisje.

‘Oliver, Oliver, heb je het al gehoord?’ roept Charlie.
‘Wat is er aan de hand?’ vraagt Oliver.
‘Er wordt een groot bosfeest gehouden, maar wij zijn niet welkom.’

De brutale muisjes besluiten om zelf een feest te geven, hoe zal dat aflopen?

 

 

Recensie:
Het muizenfeest is een schitterend vormgegeven prentenboek over vriendschap. Oliver en Charlie wonen samen in een knus en vrolijk huisje. Op een grote tekening kun je een kijkje nemen in het huisje van dit tweetal. Weet jij wie er in welk bedje slaapt?
het muizenfeest recensie prentenboek machteld van zalingen kim den dulk aerial

Het muizenfeest

Na de eerste kennismaking met Oliver en Charlie komt het nieuws van een groot bosfeest. Iedereen is uitgenodigd, behalve Oliver en Charlie. Volgens Specht heeft Zwijn gezegd dat ze niet mogen komen omdat ze prooidieren zijn. Prooidieren zijn niet cool, dus die mogen niet het muizenfeest recensie machteld van zalingen kin den dulk aerial prentenboekkomen. Oliver laat het er niet bij zitten en gaat verhaal halen bij Zwijn. Die zit lekker in zijn hol met Vos, Uil, Adder, Das en Marter en Zwijn wijst hem er op dat ze allemaal wel een hapje muis lusten…

Oliver gaat snel weg en samen met zijn vriend Charlie besluiten ze zelf een feest te geven. En iedereen mag komen! Maar of dat wel zo verstandig is?

Verhaal met een boodschap

Het Muizenfeest is een schitterend geschreven verhaal en de bonte illustraties maken het verhaal zeer levendig. Maar naast dat het een prentenboek is om keer op keer van te genieten, wordt er ook een belangrijk thema aangesneden. Erbij horen… Een thema dat kinderen maar al te vaak zullen herkennen. Dat er soms een beetje lef voor nodig is om niemand buiten te sluiten, komt duidelijk naar voren. En moed wordt vaak beloont…

Bekijk op Bol.com logoHet Muizenfeest – Machteld van Zalingen & Kin den Dulk
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Aerial Media Company

Lees ook onze recensie over het tweede avontuur van Oliver & Charlie. Waar is Lily?

twitterbutton.nl