Hoe werkt dat? Zoek het op in deze offline laptop [recensie]

Hoe werkt dat? Dorling Kindersly Van Holkema & Warendorf informatief laptop tablet recensie review

Alles wat je wilt weten over supercoole uitvindingen
Een perfecte introductie in technologie en hightech-wetenschap
Aan de hand van ongelooflijk beeldmateriaal ontdek je de werking van drones, supercomputers, onderwaterhotels, hoverboards, vliegende auto’s en glow-in-the-darksticks. De foto’s van de uitvindingen in dit boek zijn “opengeklapt’, waardoor de lezer een kijkje wordt gegeven op ieder detail dat normaal gesproken onzichtbaar zou blijven.
Een geweldig boek om je uren in te verliezen door de afwisselende vormgeving, de bijzondere foto’s en de diversiteit van de onderwerpen.

Recensie:
Een boek met een opvallende verschijning: Hoe werkt dat? Ziet er namelijk uit als een laptop. Je moet het boek ook zo voor je leggen, want alle bladzijden zijn zo gedrukt dat je ze kunt lezen als een opengeslagen tablet. Per pagina wordt er één onderwerp besproken. De tekst wordt ondersteund door tekeningen en foto’s.

 Hoe werkt dat? Dorling Kindersly Van Holkema & Warendorf informatief laptop tablet recensie review Hoe werkt dat?

Er komen allerlei voorwerpen tegen: een 3D pen, The Ocen cleanup, een hoverboard. Sommige producten zullen kinderen kennen, anderen weer niet. Maar overal staat duidelijk uitgelegd hoe het werkt. De tekeningen en foto’s laten duidelijk zien hoe het allemaal in zijn werk gaat, zodat alles voor iedereen helemaal duidelijk wordt.

Opzoeken op een ouderwetse manier: zo zou je dit boek kunnen noemen. Terwijl het wel de vorm van een laptop heeft, is het gewoon een soort encyclopedie. De vormgeving zal alleen de jeugd toch iets meer aantrekken dan een saai uitziend boek.
Al kan ik me voorstellen dat sommige kinderen toch sneller naar een echte laptop of tablet grijpen om te ontdekken hoe iets werkt.

Hoe werkt dat? – Dorling KinderslyBekijk op Bol.com logo
Informatief, hardcover, 192 pagina’s, Van Holkema & Warendorf