Hugo’s geniale wereld [recensie]

hugo's geniale wereld Sabine Zett recensie review graphic novel burgpieper hilarisch leesboek tekeningen uitgeverij holland boekenreeks serie

hugo's geniale wereld Sabine Zett recensie review graphic novel burgpieper hilarisch leesboek tekeningen uitgeverij holland boekenreeks serie Hugo is een genie, een sportkanon en de coolste gast van de school.
In zijn dromen. Want in het echte leven moet hij nog wel een paar dingetjes fiksen voor het zover is. Samen met zijn vriend Nick probeert hij het grootste probleem op te lossen dat je kunt hebben op zijn leeftijd: hoe zorg je ervoor dat je van een doorsnee type verandert in een superheld?

Hugo bedenkt een geniaal plan. Eerst gaat hij ervoor zorgen dat hij een supersportman wordt. Dan zal Viola, het knapste meisje van de school, hem in de armen vallen en in zijn oor fluisteren dat hij haar superheld is. Misschien dat zijn ouders en leraren dan ook beter begrijpen wat een supertalentje ze aan hem hebben.
Voortvarend begint Hugo aan zijn sportcarrière. Voetbal, handbal, judo, zwemmen, ballet…
Ballet??! Yeah. Voor Viola heeft Hugo echt wel wat over.
Maar elke sport heeft van die lastige dingen waar zelfs Hugo niet meteen een antwoord op heeft.

 

 

Recensie:
hugo's geniale wereld sabine zett recensie review leesboek zelf lezen brugpieper voetballen jongens meiden humor Hugo’s geniale wereld gaat vooral over – je raadt het al – Hugo. Zijn wereld is niet zo zeer geniaal, hij vindt zichzelf vooral heel geniaal! En dat steekt hij niet bepaald onder stoelen en banken. Voor elk probleem weet Nick op geheel eigen wijze wel een oplossing te bedenken. Leuk voor de lezer, want meestal zorgt dat voor hilarische situaties…

Hugo’s geniale wereld

Brugpieper Hugo is altijd druk, maar niet altijd met zijn schoolwerk. Wanneer hij een presentatie niet heeft voorbereid, probeert hij te bedenken hoe hij daar onderuit kan komen. Met voetballen ziet Hugo zich direct geplaatst in de Eredivisie en ziet een luilekker-leventje met personeel al voor zich. Wanneer blijkt dat er geen masseurs op het voetbalveld zijn, hij zijn eigen shirt mee naar huis moet nemen om te wassen, is voor hem de lol er snel af. Dit is niet zoals het in Hugo’s geniale wereld moet zijn!
Dit soort opgeblazen situaties doen zich continu voor. Wanneer er iets is, maakt Hugo daar in hugo's geniale wereld sabine zett recensie review zelf lezen graphic novel zijn eigen gedachten een enorm grote happening van! Zijn ideeën komen echter nooit overeen met de werkelijkheid, wat zorgt voor hilarische momenten.

Maar het belangrijkste doel van Hugo is toch wel dat Viola – het knapste meisje van de school – hem ziet staan. Doordat Hugo indruk probeert te maken op deze populaire meid, zullen zowel jongens als meiden dit boek kunnen waarderen!

Schrijfstijl

Hugo’s geniale wereld is vlot geschreven en kan – qua schrijfstijl – vergeleken worden met de bekende graphic-novels. Qua afbeeldingen is het meer een gewoon leesboek; er staan wel tekeningen in, maar niet zoveel als in de graphic-novels. De totale lay-out oogt hierdoor ook wat rustiger. Voor iedereen die dol is op lachen, is Hugo’s geniale wereld een aanrader. Uitgelezen? Dan is het goed te weten dat er nog veel meer boeken zijn over het leven Hugo! Binnenkort zullen wij ook andere titels van deze boekenreeks recenseren.

Hugo’s geniale wereld – Sabine Zett
Zelf lezen, hardcover, 192 pagina’s, Uitgeverij Holland

twitterbutton.nl