Jill en Leeuw [recensie]

Jill en Leeuw Jill en Draak Lesley Barnes prentenboek avontuur spannend Flamingo kinderboeken BBNC verhaal dieren redden hond recensie review

Jill en haar trouwe vriend Hond zijn terug en klaar voor een nieuw spannend avontuur…

Wanneer Jill hun favoriete verhaal leest, komt ze er tot haar grote schrik achter dat een gemene dompteur de prachtige leeuw heeft gestolen uit de jungle, zijn kroon heeft afgepakt en hem in het circus heeft gestopt! Leeuw is zo verdrietig dat zijn tranen de woorden in het boek helemaal uitvegen. Dapper springt Jill in de bladzijden van het boek om Leeuw te redden en belandt midden in een bijzonder gevaarlijk hoofdstuk.

Maar met Hond aan haar zijde kan Jill alles aan. Ze is vastbesloten om Leeuw zijn kroon terug te bezorgen en hem terug te brengen naar de jungle. Want als Jill en Hond ergens van houden, dan is dat wel een gelukkig einde. Lukt het Jill, Hond en Leeuw om te ontsnappen naar de Jungle?

Recensie:
Eerder schreef Irene al een recensie over Jill en Draak. Nu is dit dappere meisje en haar hond terug: klaar voor een nieuw avontuur. Op de cover zie je Jill op de rug van een grote circus leeuw. Dit wordt ongetwijfeld een spannend verhaal!

Jill en Leeuw

Jill en Leeuw Jill en Draak Lesley Barnes prentenboek avontuur spannend Flamingo kinderboeken BBNC verhaal dieren redden hond recensie review In Jill en Leeuw gaat het verhaal over Jill en haar hondje. In dit boek springt Jill wederom in een verhaal, dit keer gaat het over het circus. Een grote leeuw speelt daarin de hoofdrol. Maar in het circus is een hele gemene circusdirecteur die de leeuw heeft gestolen uit de jungle. Hij laat de leeuw nu rondjes rijden in kleine autootjes. De leeuw is helemaal niet blij en Jill besluit de leeuw te helpen en hem terug te brengen naar de jungle. Maar lukt dat Jill wel?

Een leuk boek met prachtige tekeningen in een beetje vintage stijl. Het verhaal is duidelijk en zal zeker de jongere kindjes aanspreken. Maar ook oudere kindjes zullen dit boek leuk vinden. De tekeningen zijn ondanks de beperkte kleuren toch erg sprekend. Sommige pagina’s kun je uitklappen wat het verhaal ook meer laat leven.

Jill & Leeuw – Lesley Barnes
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Flamingo kinderboeken / BBNC