Jippie! En de ridders van Hak [recensie]

Jippie! En de ridders van Hak Sanne Rooseboom Zelf Lezen van Holkema & Warendorf Jippie! Een humeurig sprookje voorleesboek recensie review

De ridders van Hak zijn dol op slopen. Ze duwen joelend muurtjes omver, hakken bomen om en maken van elk huis een hoopje stenen. Prinses Super en haar vriendje Max zijn de enigen die ze kunnen stoppen. In dit opgewekte sprookje, vertrekken de ridders namelijk naar buurland Grom, om daar de boel eens lekker te slopen. De boze koning van Grom vraagt hulp in Jippie, een land waar iedereen altijd blij is. Maar de koning en koningin van Jippie eten veel liever regenboogcupcakes dan dat ze zich zorgen maken over ridders. Lukt het Super en Max om een slim plan te bedenken? En hoe versla je onstuimige ridders als je een ochtendhumeur hebt?

Recensie:
Genoten van Jippie! Een humeurig sprookje? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Want nu kun je gaan genieten van het tweede boek over Prinses Super. In Jippie! En de ridders van Hak komen de werelden van de landen Jippie! en Grom weer opvallend dicht bij elkaar.

Jippie! En de ridders van Hak

Fans zullen smullen van dit nieuwe avontuur, maar ook als je het eerste boek niet hebt gelezen, kun je beginnen in dit boek. De boeken zijn namelijk prima afzonderlijk van elkaar te lezen. Twee verschillende landen bij elkaar. In Jippie is altijd iedereen vrolijk en in buurland Grom – je raadt het al – is iedereen niet te genieten! Wanneer een groep ridders in een vernielzuchtige bui het land Grom vernielen, is er niemand die zich daar wat Jippie! En de ridders van Hak Sanne Rooseboom Zelf Lezen van Holkema & Warendorf Jippie! Een humeurig sprookje voorleesboek recensie review van aan lijkt te trekken. De inwoners van Grom zijn chagrijnig en niemand bekommert zich om de vernielingen. De inwoners van buurland Jippie zien nog altijd alleen maar de zonnige kant van alles…

Prinses Super en haar vriend Max besluiten dat de vernielingen van de ridders gestopt moet worden. Maar kunnen ze met z’n tweeën de vernielzuchtige ridders wel aan? Aan de inspanningen van het tweetal zal het niet liggen, maar ze kunnen best wel wat hulp gebruiken. Weten ze de Ridders van Hak te soppen voordat het hele land verwoest is?

Een heerlijk voorleesboek of – voor de kinderen die van lezen houden – een echt leesboek. De tekeningen in het boek zijn grijs van kleur en kom je hier en daar tegen. Het grootste gedeelte draait echter wel om de tekst. Deze heeft een prima letterformaat, zodat het ook voor de jongere lezers prettig is te lezen.

Bekijk op Bol.com logoJippie! En de ridders van Hak – Sanne Rooseboom
Zelf Lezen, hardcover, 128 pagina’s, Van Holkema & Warendorf