Ketnet presenteert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek [recensie]

ketnet presenteert Het lonely Planet Wereldrecordboek weetjes educatief aardrijkskunde biologie cultuur recensie review leerzaam leuk leeskilometers

ketnet presenteert Het lonely Planet Wereldrecordboek weetjes educatief aardrijkskunde biologie cultuur recensie review leerzaam leuk leeskilometersHet spectaculairste boek ter wereld
Een alternatief, leerrijk world book of records met leuke weetjes over aardrijkskunde, biologie, cultuur, en nog veel meer. Ga mee op stap langs de hoogste, diepste, koudste, heetste, snelste, gevaarlijkste, stinkendste, slijmerigste, vreemdste en spannendste dingen op deze planeet. Hoe lang is de grootste slang op aarde? Klopt het dat een sidderaal zijn vijand elektrische schokken toedient? Welk land heeft de minste inwoners ter wereld? Hoe groot is de grootste edelsteen die ooit werd gevonden? Welke kleur heeft het zweet van een nijlpaard?

 

 

Ketnet presenteert: Hetlonely Planet Wereldrecordboek recensie review weetjes aardrijkskunde biologie cultuur weetjes leeskilometers foto'sRecensie:
Nee, dit is geen boek vol recordpogingen, maar een leerzaam boek over bijzondere, gekke en bizarre weetjes. Met dit boek leer je aardrijkskunde, biologie en snuif je cultuur op. Ketnet presenteert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek is dus een heel verantwoord boek, of toch niet…

Ketnet presenteert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek

Er zijn veel manieren om een omschrijving van dit boek te geven, maar de beste is denk ik om gewoon de inleidende tekst uit het boek hier te plaatsen. De makers weten tenslotte het best wat voor boek je in handen hebt. Ketnet presenteert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek.


Bij de uitgeverij besloten we een boek te maken over de fascinerende uitersten die je op onze aarde kunt tegenkomen. WAARSCHUWING: dit boek bevat behoorlijk ENGE en SMERIGE dingen, hou het dus maar goed verborgen voor je PA en MA…

Maak je op voor de tocht van je leven naar de HEETSTE, natste, diepste, koudste, HOOGSTE, droogste, winderigste en WOESTSTE plekken op aarde.
Ontmoet enkele van de vreemdste mensen – en ook de GROOTSTE, kleinste, stinkendste, slijmerigste, IDIOOTSTE en vreemdste dieren ter wereld.

Ga je mee op reis door deze SPECTACULAIRE PLANEET? 

 

 

Leerzaam, leuk en lachwekkend!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar deze mama is natuurlijk eigenwijs en duikt gezellig mee in de bizarre wereld van dit boek. Al snel wordt duidelijk dat Ketnet preseneert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek leerzaam is, maar vooral ontzettend leuk. Je blijft kijken en lezen in dit boek. Per pagina staan allemaal korte stukjes en vooral veel foto’s en tekeningen. Hier in huis wordt er vooral veel in gebladerd en wanneer een foto de aandacht trekt wordt het bijbehorende stukje tekst gelezen. Regelmatig komt mijn dochter de Ketnet preseneert: Het Lonely Planet Wereldrecord boek weetjes recensie review foto's cultuur biologie aardrijkskunde leerzaam educatiefwoonkamer binnen gelopen met dit naslagwerk in haar handen om mij weer van een interessant (en meestal vreemd) weetje te voorzien… Maar we kunnen ook ontzettend genieten van samen op de bank dit boek bekijken en lezen!

Weetjes

Weet jij bijvoorbeeld hoe lang de Amazone is en waar deze precies stroomt? Waar de zwaarste hardloopwedstrijd wordt gehouden onder extreem hoge temperaturen? Dat er echt een Aardbeikikker bestaat en dat deze zeer giftig is? Luizencontrole hebben ze vast ook bij jou op school, maar weet je dat ze in Thailand ook één keer per week de nagels en oren controleren van de leerlingen om te zorgen dat ze schoon blijven?

Zomaar enkele weetjes uit het Ketnet preseneert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek. Absoluut een leuk boek voor kinderen, zowel thuis als op school. De korte stukjes tekst, de bizarre weetjes en de vele foto’s zorgen ervoor dat ook kinderen die lezen niet leuk vinden ongemerkt toch heel wat leeskilometers maken!

Ketnet presenteert: Het Lonely Planet Wereldrecordboek – Michael Dubois & Katri Hilden
Bekijk op Bol.com logoInformatief, hardcover, 208 pagina’s, Terra Lannoo

twitterbutton.nl