Kinderzwerfboek: Boeken voor alle kinderen!

Kinderzwerfboek laat Kinderzwerfboekalle kinderen lezen

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

 

Recensie:
Dat lezen belangrijk is voor kinderen, weten we inmiddels allemaal wel. Maar helaas hebben niet alle kinderen evenveel leesmateriaal onder handbereik. Daarom vind ik dit initiatief heel erg mooi. Kinderzwerfboek zorgt ervoor dat kinderboeken door heel veel kinderen gelezen kunnen worden!

Concept
Het concept is simpel: een kinderboek dat je zelf niet meer leest, laat je ergens zwerven. Op een openbare plek waar veel kinderen komen bijvoorbeeld. Zo kan een ander kind het meenemen en lezen en vervolgens weer door te geven of ergens achter te laten.
Het leuke is dat je het boek registreert op de website van Kinderzwerfboek. Het boek krijgt dan een unieke code mee en iedere keer dat iemand het boek vindt en leest, kan deze een bericht achterlaten. Zo kun je zien waar je boek allemaal heen reist.

Kinderzwerfboek kinderboek zwervenGratis
Kinderzwerfboek is een gratis initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Stickers kun je gratis aanvragen via de website, maar een donatie is altijd welkom. Ook kun je via de website zelf etiketten uitprinten die je gebruikt om de boeken te markeren als Kinderzwerfboek. Via een speciale code kun je “jouw zwerfboek” volgen.

Kinderzwerkfboek Stations
Op veel plaatsen zijn er zelfs officiële kinderzwerfboek stations ingericht. Iedereen kan zo’n station openen. Aan welke voorwaarden zo’n station moet voldoen, kun je vinden op de website van Kinderzwerfboek.

Nieuwe KinderZwerfboeken

Wij van Wij Testen Het vinden dit een mooi initiatief en hebben ook een aantal boeken uitgekozen die we laten zwerven. Wij zijn benieuwd waar de boeken allemaal heen reizen!

Kinderzwerfboek

twitterbutton.nl