Knipper Kikker: zet die Kikker bril op en speel! [recensie]

Knipper kikker spel goliath games recensie review speelgoed van het jaar 2015 nominatie knipperen ogen bril 6+

Knipper kikker spel goliath games recensie review speelgoed van het jaar 2015 nominatie knipperen ogen bril 6+

 

 

Wat een maffe kikkerbril! Zet hem op en voor even ben je een echte kikker… en net als een echte kikker wil je graag je net gevangen prooien houden. Pas dus op voor de rovers die jouw vliegen af willen pakken! Jaag ze weg, maar wees wel op je hoede… wanneer je ogen dichtvallen kunnen ze er makkelijk bij!

 

 

Recensie:
Zo’n maffe kikkerbril trekt natuurlijk direct de aandacht en dus wordt het spel meteen Knipper kikker goliath games recensie review familiespel nominatie speelgoed van het jaar 2015 eendjesdans schetenjacht uitgepakt. De groene bril werkt op één AAA batterij, deze zit niet in de doos dus houd daar rekening mee als je Knipper Kikker koopt. Zodra de batterij is geplaatst, kan het spel beginnen. Doel is om zoveel mogelijk vliegen te verzamelen, maar pas op: Andere spelers proberen de vlieg te verstoppen onder één van de gekleurde kikkers. Natuurlijk maken je tegenstanders gebruik van het feit dat de als kikker soms ook knippert met je ogen. Lukt het hen de vlieg af te pakken zonder dat jij het door hebt? Als speler met de Knipper kikker bril op, moet je al je andere zintuigen goed gebruiken om er achter te komen waar de vlieg heen is gevlogen…

Knipper Kikker

De speler die aan de beurt is heeft de Knipper Kikker Bril op. Wanneer de ogen van de bril dicht gaan, moeten de andere spelers de vlieg aan elkaar doorgeven. Dit doen de spelers door hun Knipper kikker bril spel goliath games recensie review nominatie speelgoed van het jaar 2015 vlieg kikker met vlieg door te schuiven naar een andere speler. Vervolgens laat de speler is vlieg liggen bij de andere speler, waarna de nieuwe speler zijn kikker er overheen plaatst. Door goed te luisteren als “speler met de kikkerbril op, kun je wellicht horen waar er geschoven wordt en zo ontdekken waar de vlieg zit. Denk je als speler met de Knipper Kikker Bril op te weten waar de vlieg is, dan zeg je de naam van deze speler. Heb je gelijk, dan mag de speler de vlieg houden. Fout geraden? Dan blijft de vlieg in het spel.

Speelplezier

De Knipper Kikker Bril is het hilarische gedeelte van het spel. Daardoor werd het spel al direct als superleuk ervaren. Echter belande het spel al snel weer in de kast en als het gespeeld werd, dan bleef de bril in de doos. Reden? De Knipper Kikker Bril zit niet echt prettig, aldus de kinderen die het spel hebben getest. Nu vond ik dat zelf ook al niet echt, maar als volwassene heb je toch een iets groter hoofd en ik dacht dat het daar aan lag. Niet dus. Wellicht dat een zachte bekleding aan de binnenzijde van de bril dit euvel weg neemt, zodat het harde plastic niet direct tegen de huid gedrukt wordt.
Nominaties Speelgoed van het jaar 2015 Goliath Games Eendjesdans Knipper Kikker Schetenjacht recensie review

Nominatie Speelgoed van het jaar 2015

Dat het spel Knipper Kikker hier niet zo goed in de smaak viel is jammer. Dat doet niets af aan het feit dat veel mensen het spel wel ontzettend kunnen waarderen, want het is genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2015. Goliath Games heeft overigens nog twee spellen die deze nominatie hebben gekregen, namelijk: Schetenjacht en Eendjesdans.

Bekijk op Bol.com logoKnipper Kikker
Gezelschapsspel, 3 – 5 spelers, vanaf 6 jaar, Goliath Games