Knotsspannend: dubbel leesplezier van Tosca Menten [recensie]

Knotsspannend Tosca Menten Juffrouw Pots De verschrikkelijke steen Van Goor schreeuwen schelden school rampen toversteen recensie review

Knotsspannend is een bundeling van twee succesboeken van Tosca Menten: Juffrouw Pots en De verschrikkelijke steen. Dubbel leesplezier dus!

Recensie:
Wellicht sta je al te stuiteren als fan van Tosca Menten en denk je direct: “Yes, weer een nieuw boek!” Wacht nog heel even met naar de winkel rennen en check even of je de twee verhalen uit dit boek nog niet in de boekenkast hebt staan. Want Knotsspannend bevat namelijk twee boeken die eerder verschenen zijn, namelijk: Juffrouw Pots en De Knotsspannend Tosca Menten Juffrouw Pots De verschrikkelijke steen Van Goor schreeuwen schelden school rampen toversteen recensie review verschrikkelijke steen.

Knotsspannend

Een enorm dik boek met meer dan vijfhonderd pagina’s! Met Knotsspannend ben jij dus voorlopig wel verzekerd van de nodige leesuurtjes. In Juffrouw Pots draait het om Kaya en Simon. Twee vrienden die de tijd op school het liefst slapend doorbrengen. Maar daar krijgen ze de kans niet meer voor wanneer Juffrouw Pots voor de klas komt te staan. Wat een nachtmerrie van een lerares is dat!
De verschrikkelijke steen gaat over een bijzondere steen met magische krachten. Wie deze in handen heeft, kan er namelijk mee toveren. Dat klinkt ontzettend gaaf, maar is dat het ook?

Juffrouw Pots

Een hilarisch avontuur over een verschrikkelijke juf die wel wat geheimen heeft. Kinderen zullen waarschijnlijk smullen van het gedrag van Juffrouw Pots, al zullen ze ook blij zijn dat ze op school haar niet hebben. De markante juf schreeuwt nog al eens en gebruikt regelmatig woorden tegen de kinderen die je liever niet wilt horen… Neem daarbij een flinke chaos in de klas en het leesfeestje is compleet… Lachen gegarandeerd!

Knotsspannend Tosca Menten Juffrouw Pots De verschrikkelijke steen Van Goor schreeuwen schelden school rampen toversteen recensie review De verschrikkelijke steen

Familie de Reus: een heel normaal gezin bestaande uit vader Herman, moeder Lies en tweelingsbroers Foppe en Stef. Er lijkt niets aan de hand, tot er opeens drie rampen achter elkaar gebeuren. Daarna ontmoeten Stef en Foppe een vreemde, griezelige dwerg die bij een kraampje stenen verkoopt. Maar hij heeft ook een bijzondere toversteen. De verschrikkelijke steen geeft hij aan Stef. Maar misschien had hij deze beter niet kunnen aannemen…

Wie dol is op lezen, niets te gek vindt en een beetje schreeuwen en schelden niet storend vindt, zal genieten van Knotsspannend. De verhalen zijn onwaarschijnlijk, lekker over de top, maar daardoor ook ontzettend geestig. Goed voor heel wat uurtjes leesplezier!

Bekijk op Bol.com logoKnotsspannend – Tosca Menten
Zelf Lezen, paperback, 512 pagina’s, Van Goor