Koe zoekt boer: Hilarisch kaartspel van The Game Master

Koe zoekt Boer the game master kaartspel familieHumoristisch Koeienspel
Bertha, Gretha, Jacoba, Johanna en Klara zijn naarstig op zoek naar de ideale boer. In het humoristische kaartspel Koe zoekt Boer helpen de spelers deze wanhopige koeien in hun zoektocht naar de Superboer. De stemming in de koeienstal stijgt snel, bij het zien van de stoere stier. Ook een volle ruif draagt bij aan een beter humeur. De spelers proberen ondanks het wisselvallige weer zoveel mogelijk koeien op hun boerderij blij te maken.
Vat jij de koe bij de horens?

 

Recensie:
Wanneer wij een doos vol spellen van The Game Master binnen krijgen staat mijn dochter te popelen om uit te pakken. Bij het spel Koe zoekt Boer roept ze direct: “Oh, dit is een leuk spel! Die hebben we ook op school.” Kijk, dat is nog eens makkelijk. Mijn dochter legt de spelregels aan mij uit en we beginnen direct met een spelletje Koe zoekt Boer.

Koe zoekt Boer

Koe zoekt Boer blijkt een humoristisch kaartspel te zijn waar tactisch spelen en een flinke dosis geluk het spelverloop bepalen. Doel van het spel is zoveel mogelijk blije koeien te verzamelen en zo min mogelijk verdrietige dieren. Gelukkig zijn er actiekaarten waarbij je trieste koeien blij kunt maken. Zo kunnen koeien erg blij worden van een melkbeurt, van een volle voederbak of van de stoere stier die langs komt. Maar pas op: voor je het weet ruilt een tegenspeler een kaart vol met treurige koeien om voor een paar blije koeien van jou!

koe zoekt boer kaartspel the game master familiespel Veel plezier en toch een beetje leerzaam

Dat op school het spel Koe zoekt Boer ligt snap ik wel. Het is naast een leuk spel ook een mooie manier om – zonder dat het opvalt – te oefenen met rekenen. Aan het einde moet je namelijk alle blije koeien optellen en daar de trieste koeien van af trekken. Verder leert het kinderen strategisch na te denken. Wat is het effect van een bepaalde kaart spelen en hoe kun je daar het grootste voordeel uit halen.

Speelduur & doelgroep

Het spelletje duurt volgens de verpakking zo’n 15 tot 20 minuten en dat blijkt in de praktijk ook wel te kloppen. Je kunt het spel met twee tot vijf spelers spelen en de adviesleeftijd ligt op acht jaar en dat is zeker een leeftijd waarop kinderen zelfstandig dit spel goed kunnen spelen. De spelregels zijn eenvoudig, waardoor het spel ook makkelijk te leren is. Wanneer je één potje hebt gespeeld, heb je wel door hoe het precies werkt en kun je steeds tactischer gaan spelen. Tja, en dan maar hopen dat je ook wordt bedeeld met een flink portie geluk!

Een spel waarbij veel gelachen wordt

Inmiddels hebben we al heel veel potjes Koe zoekt Boer gespeeld en daarbij wordt behoorlijk wat afgelachen. De vrolijk vormgegeven kaarten zorgen al direct voor een vrolijke stemming en koeien die van triest naar blij en weer triest springen zorgen voor veel hilariteit. Ideaal om even tussen de bedrijven door te spelen. Absoluut een spel waar we nog heel veel plezier aan zullen beleven!

Koe zoekt Boer
Leeftijd: 8+, Speelduur: 15-20 minuten, Aantal spelers: 2-5, The Game Master

twitterbutton.nl