Kolletje tovert verhalen

Kolletje tovert verhalen Pieter Feller Natascha Stenvert Moon uitgeverijKolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Eigenlijk heet ze Katharina Orselia Laetitia, maar iedereen noemt haar Kolletje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken van haar lievelingstante. Als ze die aantrekt, kan ze opeens de wonderlijkste dingen. In Kolletje tovert verhalen zijn de eerste zes boeken over dit bijzondere meisje gebundeld: Kolletje, Kolletje gaat logeren, Kolletje tovert een broertje, Kolletje gaat kamperen, Kolletje gaat naar school en Kolletje en haar vriendjes. Een heerlijk dik voorleesboek met veel kleurrijke illustraties.

 

Recensie:
Ik heb ontzettend vaak de verhalen van kolletje voorgelezen aan mijn dochter. Ze genoot er volop van en ik kan me als ouder daar helemaal in vinden. Want toveren heeft natuurlijk iets magisch! Kolletje kan toveren, maar niet zomaar… Ze heeft speciale toversokken! Wat zou jij doen als je kind was en je kon toveren??? Juist… dan tover je soms dingen die misschien niet zo praktisch zijn, maar wel erg om te lachen. Laat dat nu precies erg vaak gebeuren in de avonturen van Kolletje.

Een mooi, dik voorleesboek als je jonge kinderen hebt. Ik heb hier heel veel uit voorgelezen! Soms leest mijn dochter van acht de verhaaltjes nu zelf voor aan jongere kinderen. Veel verhaaltjes kent ze al, gezien het feit dat dit een verzamelwerk is van maar liefst zes boeken. Mijn dochter zie ik dan ook regelmatig bladeren in het boek, op zoek naar een hilarisch avontuur. Favoriet van haar is toch wel het verhaal over de blootcamping,. Dit verhaal levert altijd een lachsalvo op, al was het maar om de grappige tekeningen. Maar ook de verhaaltjes haren verven, Patrick en krokodil op school zijn geliefd. De verhalen van kolletje zijn eigenlijk stuk voor stuk super!

Kolletje tovert verhalen

Kolletje tovert verhalen is een schitterend boek dat niet alleen boordevol staat met leuke verhalen, er staan ook heel veel prenten in! Dit maakt het boek extra aantrekkelijk en kinderen zullen genieten van de vaak grappige illustraties. De bontgekleurde tekeningen sluiten perfect op het verhaal aan en geven de rode draad van het verhaal goed weer. Of je nu al wel of niet bekend bent met de avonturen van Kolletje; dit boek mag niet ontbreken in de boekenkast!

Kolletje tovert verhalen – Pieter Feller & Natascha Stenvert 
Voorlezen, hardcover, 386 pagina’s, Uitgeverij Moon

twitterbutton.nl