Koning Arthur [recensie]

Koning Arthur Marc Veerkamp recensie review van Holkema & Warendorf zelf lezen legende herverteld jong oud verbeelding Engelse volk schildknaap Koning Urther Pendragon huwelijk periode slagveld ridders zwaard steen problemen kronen

Koning Arthur Marc Veerkamp recensie review van Holkema & Warendorf zelf lezen legende herverteld jong oud verbeelding Engelse volk schildknaap Koning Urther Pendragon huwelijk periode slagveld ridders zwaard steen problemen kronen Al jaren verlangt het Engelse volk naar een koning. Volgens een legende kan er pas iemand gekroond worden wanneer het diegene lukt om een betoverd zwaard uit een enorme steen los te trekken. Veel dappere ridders hebben dit geprobeerd, maar het is tot dan toe nog niemand gelukt. Dan trekt de jonge schildknaap Arthur het zwaard moeiteloos uit de steen. Met hulp van de Tovenaar Merlijn zou Arthur weleens de grootste koning kunnen worden die Engeland ooit heeft gekend…

 

 

 

 

 

Recensie:
Koning Arthur Marc Veerkamp recensie review van Holkema & Warendorf zelf lezen legende herverteld jong oud verbeelding Engelse volk schildknaap Koning Urther Pendragon huwelijk periode slagveld ridders zwaard steen problemen kronen Morgan heeft haar vader verloren en haar moeder ziet maar één uitweg om te voorkomen dat ze als armelui door het leven zullen gaan: trouwen met Koning Uther Pendragon. Niet bepaald de meest lieve man, maar het is lastig om nee tegen hem te zeggen. Bovendien zorgt Morgan’s moeder voor een goede toekomst voor haar dochter door met hem te trouwen. Maar is Morgan wel zo blij met deze daad van haar moeder? Je leest het in Koning Arthur.

Koning Arthur

Het huwelijk was een groot offer van haar moeder: een nare periode volgt en uiteindelijk sterft Morgan’s moeder van verdriet. Morgan kan maar één ding hopen wanneer Koning Uther op het slagveld is: hij verdient het niet om nog langer te leven. Hij keert gewond terug, maar Koning Arthur Marc Veerkamp recensie review van Holkema & Warendorf zelf lezen legende herverteld jong oud verbeelding Engelse volk schildknaap Koning Urther Pendragon huwelijk periode slagveld ridders zwaard steen problemen kronen leeft nog wel. Misschien dat het tijd wordt voor Morgan om het lot een handje te helpen. In het toverboek Nekropdedia moet ongetwijfeld iets staan dat haar kan helpen. Helaas blijkt Morgan’s plan niet helemaal te werken zoals ze had bedoeld. Het wordt tijd voor een nieuwe Koning, maar die kan er alleen maar komen wanneer het iemand lukt een betoverd zwaard uit een kei te trekken. Koning Arthur vertelt het verhaal van jonge schildknaap die iedereen versteld doet staan.

Veel dappere ridders proberen het zwaard uit de enorme steen te trekken, maar niemand lukt het. Er lijkt geen beweging in het zwaard te krijgen. Wanneer de jonge schildknaap Arthur het probeert, zijn de verwachtingen dan ook niet bepaald hoog gespannen. Maar wat blijkt, Arthur trekt – zonder problemen – het zwaard uit de kei! Volgens de legende is het nu tijd om Koning Arthur te kronen. Wat zal dit betekenen voor het land en al zijn inwoners?

Schrijfstijl

Het boek is vlot en onderhoudend geschreven. Het verhaal is gedrukt in een prettig letterformaat. Het verhaal van Koning Arthur wordt hier en daar ondersteund door zwart wit tekeningen. Persoonlijk vind ik dat jammer, want de prent op de voorzijde spreekt veel meer dan de schetsen in het boek. Maar dat is dan ook het enige minpuntje aan dit boek.

Bekijk op Bol.com logoKoning Arthur – Marc Veerkamp
Zelf lezen, hardcover, 128 pagina’s, Van Holkema & Warendorf