Liselotje gaat dansen [recensie]

Liselotje gaat dansen Marianne Busser Ron Schröder Van Holkema & Warendorf voorleesboek rijm recensie review

Liselotje gaat dansen Marianne Busser Ron Schröder Van Holkema & Warendorf voorleesboek rijm recensie review Liselotje is een meisje
En ze woont in een paleisje
In een land hier ver vandaan
Waar heel veel paleisjes staan
Liselotje gaat voor het eerst naar dansles.
Samen met de koningin zoekt ze een mooie dansjurk uit.
De dansjuf leert haar de pasjes voor de voorstelling.
Maar de koning wil ook heel graag meedoen.
Of dat kan…?
Een vrolijk voorleesboek over dansen

 

Recensie:
De kaft ziet er vrolijk uit met al dat roze en Liselotje en haar hondje in een rokje.

Liselotje gaat dansen

Een op rijm geschreven verhaal over Liselotje die graag dansen wil. Haar vader, de Liselotje gaat dansen Marianne Busser Ron Schröder Van Holkema & Warendorf voorleesboek rijm recensie review koning, doet ook graag met haar mee maar is onhandig en valt vaak om waardoor er vazen kapot vallen. Liselotje gaat dan met de koningin een mooie dansjurk kopen voor de dansles. Wanneer ze naar dansles gaat vraagt de koning of hij ook dansles kan krijgen, de dansjuf vind dit prima. Alleen valt hij ook daar erg vaak. En dan als het moment daar is dat ze mogen optreden voor een echt publiek… krijgt de koning wel een hele speciale rol in het stuk die helemaal bij hem past!

Wij vinden boekjes op rijm geschreven altijd al erg fijn, en deze is weer super leuk! De plaatjes zijn vooral voor de jongsten fantastisch en begrijpen hierdoor beter het verhaal. Ze moesten dan ook erg hard lachen wanneer de koning weer eens viel tijdens het dansen. Wij kregen er helemaal zelf zin in om een dansje te gaan doen, waar ook wij omvielen.

Bekijk op Bol.com logoLiselotje gaat dansen – Marianne Busser en Ron Schröder
Voorleesboek, hardcover, 23 pagina’s, Van Holkema & Warendorf