Lola Quinoa Volkoren [recensie]

Lola Quinoa Volkoren Lola Quinoa Spelt recensie review ontbijt boekweit grutten stroop honing vers fruit diner bereiden melk water zaden start dag voedzaam praktische verpakking melkpak draaidop ongeluk

Lola Quinoa Lola Quinoa Spelt recensie review ontbijt boekweit grutten stroop honing vers fruit diner bereiden melk water zaden start dag voedzaam praktische verpakking melkpak draaidop ongeluk Het beste van Nederlandse bodem
Lola staat voor ‘low lands’. Onze quinoa is in Nederland op natuurlijke wijze ontwikkeld. Het is een uniek quinoa-ras dat in Nederland en andere Europese landen kan groeien. Lola quinoa is een merk van de Dutch Quinoa Group, een initiatief om lokale productie te stimuleren voor een betere beschikbaarheid van quinoa.

 

 

 

Recensie:
Eerder probeerde ik al de Lola Quinoa Spelt, dit keer proef ik de Lola Quinoa Volkoren. Omdat het ontbijtje mij de vorige keer goed beviel, besluit ik weer voor een start van de dag te gaan met quinoa.

Lola Quinoa Volkoren

De Lola Quinoa Volkoren is eenvoudig en snel te bereiden. Kook de quinoa met twee keer zoveel vocht (water/melk) gedurende ongeveer 12 minuten. Voor mijn ontbijt kook ik melk en Lola Quinoa Volkoren Lola Quinoa Spelt recensie review ontbijt boekweit grutten stroop honing vers fruit diner bereiden melk water zaden start dag voedzaam praktische verpakking melkpak draaidop ongeluk voeg daarna de Loa Quinoa toe. Wanneer de melk is opgenomen door de zaden, is de quinoa klaar om te eten. Vorige keer moest ik denken aan boekweit grutten en daarom probeer ik eens hoe de quinoa smaakt met stroop. Het blijkt een lekker gerechtje te zijn en een prima start van de dag!

Inmiddels heb ik de Lola Quinoa ook geprobeerd voor het diner, maar persoonlijk vind ik dat wat minder lekker. Deze oerhollandse producten gebruik ik dus lekker voor een gezond en voedzaam ontbijt. Gezoet met honing of stroop is dat een prima begin van de dag. Liefhebbers kunnen eventueel nog vers fruit toevoegen.

Praktische verpakking

Ik ben blij met de verpakking van Lola Quinoa. In een handig pakje dat vergelijkbaar is met een klein formaat melkpak met een praktische draaidop. De quinoa is eenvoudig te doseren en het pak is goed afgesloten met de draaidop. Geen nood als je per ongeluk het pak laat vallen dus…

Lola Quinoa