Luuk en Lotje Het is herfst [recensie]

Luuk en Lotje Het is herfst Ruth Wielockx prentenboek Clavis recensie review jaargetijde

Luuk en Lotje Het is herfst Ruth Wielockx prentenboek Clavis recensie review jaargetijdeHet is herfst! De tweeling Luuk en Lotje gaan in de tuin spelen. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje. Die maakt zich klaar voor zijn winterslaap, vertelt papa. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken, denk je?

 

 

 

 

 

Recensie:
De tweeling Luuk en Lotje spelen in de tuin. Het is herfst en er liggen veel blaadjes van de bomen op de grond. Daar weet Luuk wel raad mee. Maar dan prikken de blaadjes opeens in Luuk zijn hand. Wat is er gebeurd? Je leest het in Luuk en Lotje Het is herfst!

Luuk en Lotje Het is herfst!

Twee vrolijk, spelende kinderen in de tuin. Het plezier spat er van af en je ziet direct waarom dit jaargetijde zo mooi is. Luuk en Lotje Het is herfst is een vrolijk prentenboekje Luuk en Lotje Het is herfst Ruth Wielockx prentenboek Clavis recensie review jaargetijdedat ideaal is als verhaaltje voor het slapen gaan…

Het verhaal is simpel: de tweeling speelt lekker in de tuin en dan vinden ze tussen de bladeren een egeltje. Papa legt uit dat het diertje zich klaar maakt voor de winterslaap. Luuk en Lotje besluiten het egeltje te gaan helpen en maken een warm nestje voor het beestje. Daarna gaan ze weer verder met spelen.

Het verhaal heeft een leuke knipoog en verrassing aan het einde, iets waar de kinderen (en wellicht jij als ouder ook) keer op keer smakelijk om zult lachen!

Luuk en Lotje Het is herfst! – Ruth Wielockx
Prentenboek, hardcover, Clavis