Het maan-mysterie: spannend vervolg op De maan-zaak! [recensie]

Het maan-mysterie Stuart Gibbs recensie review De maan-zaak whodunit serie jeugd lezen verhaal begrijpen nood straf avontuur ruimte verwachtingen boek genieten setting toekomst mensen wonen maan consequenties muren maanbasis ruimtepak buiten bouwwerk families verstoppen spoorloos leven ontdekken maanbasis ruimtepak dash speurder gezelschap maanstenen kamer voorwerpen verboden bezit plan aarde verkopen contact alien geheim helpen zoeken tijd geschreven vlot gebeuren van Holkema & Warendorf ouders verblijven voetbalveld dood wetenschappers commendant detective verdwijning kopzorgen geheim mens oplossen Op de maanbasis waar Dash en zijn ouders nog steeds verblijven, kun je je niet verstoppen. Het complete bouwwerk is tenslotte niet veel groter dan een voetbalveld. En terwijl de mysterieuze dood van een van de voornaamste wetenschappers op de basis nog steeds niet is opgelost, is Nina Stack, de nieuwe commandant, opeens verdwenen.

Dash is pas twaalf jaar oud is en nu al de beste detective van de hele maan. Maar deze vreemde verdwijning geeft zelfs Dash kopzorgen – ook omdat hij toevallig een alien heeft ontmoet, wat absoluut geheim moet blijven. Wanneer het
voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan, wordt de druk op Dash onnoemelijk groot. Kan hij het mysterie van de verdwenen commandant oplossen?

Recensie:
Eerder schreven wij al over De maan-zaak; het eerste deel van deze spannende whodunit serie voor de jeugd. Het is aan te raden om wel eerst het voorgaande deel te lezen, ook al kun je dit boek ook los lezen. Echter duurt het dan echt wel even voordat je in het verhaal zit denk ik en zul je niet alles direct begrijpen. Maar geen nood, want een straf om deze serie helemaal te lezen is het absoluut niet. Want eenmaal begonnen wil je meer van dit bijzondere avontuur in de ruimte! Het maan-mysterie overtreft mijn verwachtingen na het lezen van het eerste boek.

Het maan-mysterie

Kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de setting waarin het verhaal van Het maan-mysterie zich afspeelt. We zijn in de toekomst en het is mogelijk voor mensen om te wonen op de maan. Uiteraard zitten daar wel consequenties aan vast, zo moet iedereen vooral binnen de muren van de maanbasis blijven en heb je een ruimtepak nodig om überhaupt naar buiten te gaan. De maanbasis is een klein bouwwerk waar verschillende families wonen. Hoewel het eigenlijk niet mogelijk is je te verstoppen,  is opeens Nina spoorloos. Het zit de bewoners van de maan niet mee: eerst komt er iemand op mysterieuze wijze om het leven en nu is er opeens een bewoner spoorloos verdwenen!

Het maan-mysterie Stuart Gibbs recensie review De maan-zaak whodunit serie jeugd lezen verhaal begrijpen nood straf avontuur ruimte verwachtingen boek genieten setting toekomst mensen wonen maan consequenties muren maanbasis ruimtepak buiten bouwwerk families verstoppen spoorloos leven ontdekken maanbasis ruimtepak dash speurder gezelschap maanstenen kamer voorwerpen verboden bezit plan aarde verkopen contact alien geheim helpen zoeken tijd geschreven vlot gebeuren van Holkema & Warendorf ouders verblijven voetbalveld dood wetenschappers commendant detective verdwijning kopzorgen geheim mens oplossen De overige bewoners moeten ontdekken waar Nina is. Naar de maanbasis kan ze niet zijn  gegaan, haar ruimtepak is nog binnen. Dash – de grootste speurder van het gezelschap – ontdekt dat Nina maanstenen op haar kamer heeft. Voorwerpen die verboden zijn om in je bezit te hebben. Wat was ze daar mee van plan? Wilde ze de stenen op aarde verkopen? Overigens zijn de bewoners van de maanbasis niet de enige bewoners in de ruimte. Dash heeft contact met een alien, maar dat is een groot geheim. De alien probeert Dash te helpen met het zoeken naar Nina, maar voelt dat de tijd dringt…

Het maan-mysterie is goed geschreven en het verhaal verloopt vlot. Er gebeuren onwaarschijnlijke dingen, maar af en toe voelt het heel echt aan. Schitterend geschreven en smaakt absoluut naar meer!

Het maan-mysterie – Stuart Gibbs
Zelf lezen, hardcover, 320 pagina’s, Van Holkema & Warendorf