Make n Break

 

make n break

 

Make n  Break is een enerverende uitdaging voor kleine en grote bouwmeesters. In dit zenuwslopende spel kom je ogen en handen tekort om zo veel mogelijk onmogelijke bouwwerken te voltooien. Maar vergis je niet: velen hebben het in zich! Aan de slag dus want de stopwatch loopt al…

 


Recensie:

Durf jij de strijd met de klok aan te gaan? De opdracht is simpel: bouw zoveel mogelijk bouwwerken na voordat jouw tijd om is. Qua tijd moet je een beetje geluk hebben, dat hangt af van de worp met de dobbelsteen. Op deze steen staan alleen de getallen 1, 2 en 3. De worp geeft aan op welke tijd de timer voor jou wordt gezet. En dan begint de tijd te lopen en start jij met bouwen. Ga net zo lang door tot de zoemer klinkt. Alle voltooide bouwwerken leveren punten op, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

De bouwwerken van Make n Break

Het spel bevat een grootte stapel kaarten. Op elke kaart staat een bouwwerk afgebeeld die nagemaakt moet worden. Bij sommige kaarten moet je alleen het bouwwerk namaken, bij anderen moeten de kleurcombinaties ook nog goed zijn. Heb je een kaart met grijze blokken, dan gaat het dus puur om de vorm. Staan er gekleurde blokken op je kaartje, dan moet je dus de juiste kleuren op de juiste plek plaatsen. Afhankelijk van hoe lastig het bouwwerk is, krijg je 1, 2 of 3 punten per voltooit werk. Dit staat op het kaartje aangegeven.
Je kunt je vast voorstellen dat het tikken van de tijdklok zorgt voor de nodige stress…

Voor alle leeftijden

Make n Break RavensburgerMake n Break is echt een spel dat je met de hele familie kunt spelen. Jong of oud, dat maakt niets uit. Wanneer er ook (jonge) kinderen mee spelen kun je – om het voor hen makkelijker te maken – ook twee stapels maken. Eén stapel met opdrachten op kleur en één stapel met een bouwwerk met grijze blokken. Deze methode wordt bij ons vaak toegepast wanneer er kinderen mee spelen. Dan kunnen ze kiezen of ze op kleur willen spelen of niet. Maar vergis je niet, soms blijken jonge spelers er handiger in dan de ouderen!
Er is ook een Make n Break junior variant, maar mijn inziens heb je dat helemaal niet nodig. Met een beetje aanpassing van de kaartenstapel maak je het makkelijker voor de spelers. Voor echt jonge kinderen zou je zelfs alle makkelijke bouwwerken op één stapel kunnen leggen en dan zelf wat extra punten toekennen als ze het goed doen.

Het concept zo snel mogelijk bouwen is erg leuk bedacht en de timer (die je duidelijk hoort) maakt dat je vooral niet vergeet dat het een race tegen de klok is. Tijdens een spelletje Make n Break zul je al snel merken dat er vooral veel gelachen wordt. Hier zijn er ook al meerdere malen bouwwerken per ongeluk omgestoten, puur door het te snel willen zijn. En tja, dat gebeurt dan natuurlijk altijd op het moment dat je bijna klaar was!
Tijdens feestjes is dit een Make n Break absoluut een hit, maar ook al valt er niets te vieren, dan wordt het met dit spel toch snel een feestje bij jou thuis!

Make N Break – Ravensburger
Speeltijd: circa 30 minuten, 2 – 4 spelers, Leeftijd 8 – 99

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *