Mama Boekenclub: Elke maand een pakket boeken [recensie]

Mama boekenclub abonnement Mama Boekenclub is een initiatief van de Mama Media Group, de uitgeverij van o.a. tijdschriften JM Ouders en Fabulous Mama en de online titels mamaenzo.nl en babybrabbel.nl.

Iedere maand stellen wij een leuk en interessant boekenpakket samen dat is afgestemd op de leeftijd van je kind(eren). Het boekenpakket bestaat elke maand uit vier andere kinderboeken. Het pakket is telkens gevarieerd en uitdagend. Zowel educatie, ontspanning en ook creativiteit komen aan bod.

De boeken van de Mama Boekenclub worden onder andere ingekocht bij bijvoorbeeld Studio 100, Sesamstraat, LEGO, Disney, Nickelodeon en Zapp.

 

Recensie:
De Mama Boekenclub kende ik al van naam. Ik heb diverse malen aanbiedingen gezien voor deze boekenclub. Toch heb ik nog nooit een abonnement afgesloten of een probeerpakket besteld. De reden? Ik wist niet echt goed of de Mama Boekenclub echt zou aansluiten bij hetgeen ik graag zou willen voor mijn kind. Het feit dat je vooraf niet weet welke titels je zult ontvangen, heeft mij er van weerhouden om het eens te proberen. Maar gelukkig kreeg ik een pakket ter recensie aangeboden. Hoe is het boekenpakket ons bevallen?

Mama Boekenclub

Mama Boekenclub Pakket 8-14 jaar Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar is er de Mama Boekenclub. Wie lid wordt ontvangt elke maand een pakket met daarin vier boeken. Uiteraard afgestemd op de leeftijd van jouw kind. Bij aanmelding kun je kiezen uit de volgende leeftijdscategorieën.
* 0 – 2 jaar
* 3 – 5 jaar
* 6 – 7 jaar
* 8 – 14 jaar
Mijn dochter is bijna negen en dus ben ik erg benieuwd wat het Mama Boekenclub pakket voor 8 tot 14 jarigen ons zal brengen. Persoonlijk vind ik dit nogal een groot leeftijdsverschil. Want wat voor een achtjarige leuk is, zal niet altijd in de smaak vallen bij een veertienjarige en andersom. Ik ben dus erg benieuwd naar het pakket dat wij zullen ontvangen!

Mama Boekenclub Pakket 8+

In mijn pakket voor 8 – 14 jarigen krijg ik de volgende boeken geleverd:
* Winx Club Kleur & Doeboek
* Speelmaatjes Speelpret
* Kijk! Insecten Klein en verrassend
* Zodiac Girls Een moeilijke mix
Mama boekenclub pakket D 8 - 14 jarigenDrie van de vier boeken vallen wel bij mijn dochter in de smaak. Het boek van Zodiac Girls wordt direct terzijde gelegd. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, want die bewaren we gewoon voor later, wellicht dat ze dan het boek met veel plezier zal lezen.
Maar dat brengt mij ook direct bij de vraag hoe een 13 of 14 jarige tegen dit pakket aan zal kijken. Waarschijnlijk zal daar Zodiac Girls wel in de smaak vallen en als ze van natuur houden het insectenboek ook. Maar ik denk dat de meerderheid van de meisjes van die leeftijd niet meer zitten te wachten op een kleur & doeboek van Winx en de speelmaatjes boek oogt wat kinderachtig voor die leeftijd.
Ik denk dat de Mama Boekenclub beter tot zijn recht komt met een extra pakketkeuze door deze doelgroep op te splitsen in twee leeftijdsgroepen. Bij de andere leeftijdsgroepen zie ik dit probleem minder snel zich voordoen, omdat de leeftijden dichterbij elkaar liggen.

 mama boekenclub pakketten leeftijden

Aanpassingen pakketten

Nieuwsgierig als ik ben wil ik toch eens weten wat er te doen is aan pakketten die je niet bij de leeftijd van je kind vind passen. Op de website van Mama Boekenclub ontdek ik al snel dat je eenvoudig de leeftijdsgrens kunt aanpassen. Wanneer kinderen hun pakket boeken te kinderachtig of makkelijk vinden kun je dus eenvoudig een pakket bestellen voor een hogere leeftijdscategorie en andersom uiteraard ook.
Bovendien kun je één abonnement nemen wanneer je meerdere kinderen hebt. Er wordt dan per maand een pakket verzonden gericht op één van de kinderen (dus je ontvangt geen gemixt pakket).

Verzending & looptijd abonnement

Praktisch aan het Mama Boekenclub pakket is dat het in de brievenbus past. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Het geheel wordt verpakt in een ondoorzichtige plastic zak.
Het abonnement heeft een opzegtermijn dat gelijk staat aan de betaalperiode. Betaal je elke maand, dan krijg je na opzegging dus nog één keer een pakket. Betaal je per kwartaal, dan ontvang je na opzegging nog drie keer een pakket.

Mama Boekenclub

twitterbutton.nl