Meccano Micronoid Socket: Bouw je eigen robot [recensie]
De Micronoid leert kinderen op een leuke en simpele manier programmeren. Kinderen moeten hem zelf eerst bouwen en daarna kunnen ze programmeren via knoppen op de robot.
Verder bevat de Micronoid ook spelletjes (ja-nee antwoorden), reageert op geluid (hij danst!) en heeft hij interactie met de andere micronoids!
Verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. Exclusief 4 AAA batterijen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Recensie:
Een robot in huis hebben klinkt voor kinderen vaak als aan droom. Laat staan dat je nu zelf de mogelijkheid hebt om je eigen robot in elkaar te zetten! Met de Meccano Micronoid Socket haal jij je eigen robot in huis. Maar je moet hem zelf ook eerst in elkaar zetten!
Meccano Micronoid Socket
De Meccano Micronoid Socket hebben we al een tijdje in huis, maar was eigenlijk een beetje in het vergeet hoekje terecht gekomen. Dit kwam doordat het in elkaar zetten toch een lastiger klusje bleek dan gedacht. De instructies zijn duidelijk aangegeven in tekeningen, maar je moet wel van gepriegel houden en af een toe een extra handje om te helpen is geen overbodige luxe, zeker niet bij kinderen. Kinderen vanaf acht jaar – met een flinke dosis geduld – kunnen deze robot echter (soms met wat hand en span diensten) wel redelijk zelfstandig in elkaar zetten.
Wanneer de robot eenmaal in elkaar is gezet komt natuurlijk het leukste. Batterijen er in plaatsen ( 4 x AAA – deze worden niet meegeleverd) en aanzetten maar. De Meccano Micronoid Socket kent diverse standen.
De mogelijkheden
In de eerste stand zal de robot jouw vragen beantwoorden. Belangrijk is wel dat je een gesloten vraag stelt die met “ja” of “nee” beantwoord kan worden. Soms lijkt de robot niet direct jouw stem op te pakken, want dan blijft het angstvallig stil. Deze stand is in het begin leuk, maar verveelt hier al snel. Dat geldt overigens ook voor het dansen, aangezien de bewegingen toch steeds hetzelfde zijn: naar rechts of links draaien of vooruit waggelen. In de zelfstandige robot komt er al iets meer leven in, de robot bedenkt dan zelf wat hij gaat doen. Dit kan lopen zijn, maar ook kan hij je doen laten lachen door opeens een scheet te laten…
De meest gebruikte functie hier is toch wel het programmeren van gesproken tekst, vaak in combinatie met bewegingen. Druk op de opnameknop en spreek iets in. Speel daarna af en de robot zal – met een echte robotstem – dit herhalen. Tijdens het spreken kun je ook de pijltjestoetsen indrukken, dit geeft aan welke richting de robot op moet bewegen tijdens het praten.
Blijft het leuk?
Het enige nadeel van eigenlijk het meeste elektronische speelgoed is dat het op een gegeven moment niet meer zo boeiend is. Tenminste, dat merk ik hier in huis elke keer weer. Zodra hier in huis het nieuwtje van deze robot af was, belande hij al snel doelloos in de kast. Voor de bouwers onder ons zal dit probleem minder groot zijn, die zullen wellicht gaan sleutelen aan de robot en kijken of ze hem ook op een andere manier in elkaar kunnen zetten.
Meccano Micronoid Socket
Robot, 8+, Spin Master