Met Van Gilse Tover-IJs maak je eenvoudig je eigen ijs!

van Gilse tover-ijs zelf ijs maken zonder ijsmachine

 

 

Van Gilse heeft iets nieuws: Tover-ijs!
Je kunt nu in een handomdraai zelf ijs maken. Het enige wat je nodig hebt is melk, een pak Tover-ijs en een mixer. Dus geen ijsmachine. En extra leuk: je maakt zelf de lekkerste smaak! Met een pak Van Gilse Tover-ijs maak je circa 1 liter ijs.

 

 

 

Recensie:
Toveren en ijs zijn twee dingen waarop de meeste kinderen dol zijn. Dit pakje Van Gilse Tover-IJs werd dan ook met veel gejuich onthaald hier in huis. Want zelf ijs maken is natuurlijk wel heel erg leuk! Over de smaak hoefde mijn dochter niet lang na te denken: chocolade. Zo gezegd, zo gedaan…

Van Gilse Tover-IJs

Voor chocolade-ijs staat op het pakje Van Gilse Tover-IJs al een recept, dus we kunnen direct alle ingrediënten bij elkaar pakken. Veel hebben wij niet nodig: melk, cacao en uiteraard het pakje Van Gilse Tover-IJs. Een mixer en een mengkom erbij pakken en we kunnen aan de slag!

Eenvoudige bereiding

van gilse tover-ijs zelf ijs maken zonder ijsmachine chocolade-ijsDe bereiding blijkt kinderlijk eenvoudig. Allereerst meng je de Van Gilse Tover-IJs mix met 350 ml melk en vervolgens mix je het geheel met de mixer op de laagste stand gedurende één minuut. Vervolgens hebben wij de cacao door een zeefje op het mengsel gestrooid en daarna hebben wij volgens de instructies het geheel nog twee minuten op de hoogste stand gemixt. Je krijgt dan een heel schuimig effect, het doet mij denken aan de structuur van Haagse Bluf. Wanneer je grovere ingrediënten toegevoegd, doe je dit na de twee minuten mixen. Zorg dan dat je het rustig erdoor heen schept, zodat het mengsel luchtig blijft.
Daarna schenk je het geheel in een diepvriesbak en dan is het wachten, wachten en nog eens wachten…

kleurplaat-vangilsetoverijsVijf tot acht uur wachten

Voor kinderen is dit uiteraard het vervelendst: het wachten! Geef dit dan ook duidelijk aan van te voren en wellicht heb j ene lekker ijsje (of iets anders) voor hen omdat ze zo goed mee hebben geholpen met het bereiden van het ijs! Wij maakten het ijs in de middag en dus werd er pas de volgende dag van gesmuld, maar dat mocht de pret niet drukken.
Tijdens het wachten kun je kinderen ook deze leuke kleurplaat van Tover-IJs geven natuurlijk!

Hoe lekker is Van Gilse Tover-IJs?

Eindelijk was het zo ver en konden wij gaan genieten van ons zelfgemaakte chocolade-ijs dankzij de Van Gilse Tover-IJs mix. Het ijs smaakte prima en volgens mijn dochter was het verrukkelijk ijs, want het was door haar zelf gemaakt. Het is leuk om samen met kinderen te maken, ideaal als je geen ijsmachine hebt en toch zelf ijs wilt maken en je kunt volop variëren. Geen inspiratie maar wil je wel aan de slag met Van Gilse Tover-IJs? Kijk dan eens op deze website, daar vind je ongetwijfeld een lekker recept!

Van Gilse Tover-IJs

twitterbutton.nl