Molecaten Park Kuierpad in Drenthe [recensie]

Molecaten Park Kuierpad Drenthe vakantiepark camping bungalowpark recensieHet Dwingelderveld ten westen, de Hunzevallei ten oosten, authentieke Drentse brinkdorpen dichtbij en sportieve mogelijkheden overal (o.a. skiën en paardrijden); dit is Molecaten Park Kuierpad op de Drentse Hooglanden! Nergens anders in Drenthe vindt u een vakantiepark met zoveel spannende faciliteiten bij elkaar; klimpark, skibaan, wildwaterbaan, skatebaan…. Relaxen doet u op één van de zandstrandjes voor uw caravan of dobber heerlijk rond in een rubberbootje op één van de vijvers.

 

Recensie:
De zomervakantie is (bijna) weer ten einde en de scholen beginnen weer. Wij brachten deze zomer twee weken door op Molecaten Park Kuierpad in Drenthe. Wat heeft dit vakantiepark de vakantieganger te bieden? Lees snel onze recensie en ontdek meer over Molecaten Park Kuierpad.

Molecaten Park Kuierpad

Molecaten Park Kuierpad Drenthe Google Maps Satelliet recensie vakantiepark camping bungalowparkVoor ons was het de eerste keer dat wij een park van Molecaten bezochten, dus wij waren erg nieuwsgierig. Alle informatie op het internet klonk veelbelovend, maar goed, je moet het toch zelf ondervinden. Gelukkig bleek al snel na aankomst dat het park zijn beloftes waar maakt. 

Molecaten Park Kuierpad is groot, maar ondanks dat is het allemaal ruim opgezet. Het park biedt overnachtingsmogelijkheden voor iedereen: een kampeerplaats voor je eigen tent, een ingerichte tent, kampeer cabin, huurcaravan, chalet of bungalow. Er zijn speciale velden met kampeerplaatsen en ingerichte tenten voor éénouder gezinnen. Deze zijn gelegen direct aan de rand van één van de speelvijvers op het park.

Chalet Lupine

Wij kozen voor een chalet. Deze zijn geschikt voor zes personen en staan rondom op twee – naast elkaar liggende –velden. Centraal gelegen in het midden van deze twee velden staat Molecaten Park Kuierpad Chalet Lupine Camping Bungalowpark Vakantiepark recensieeen speeltoestel in het zand. De chalets hebben een overdekt terras. Optimaal genieten van het buitenleven, maar wel met de luxe van een huisje. De chalets hebben drie slaapkamers met elk twee bedden, een douche, apart toilet, keuken met grote koelkast en apart vriesvak, Senseo en vaatwasser. Uiteraard is er ook een televisie aanwezig in het chalet. Op het overdekte terras tref je natuurlijk tuinmeubilair aan.
Het enige minpuntje aan de chalets waren de matrassen: deze waren wel erg stevig. Dit merkten we vooral tijdens het slapen op de zij: omdat het matras niet meegaf, was het niet echt mogelijk om lekker ontspannen te liggen. Dit hebben wij zelf opgelost door een dekbed op het matras – onder het hoeslaken – te leggen. Dit konden wij makkelijk doen, aangezien niet alle bedden gebruikt werden in ons chalet. Hierdoor hebben we toch heerlijk kunnen genieten van onze nachtrust!

Faciliteiten

Op Molecaten Park Kuierpad zijn er voldoende faciliteiten. Een restaurant, snackbar en supermarkt zijn aanwezig op het park. Zwemmen kun je in het binnenbad, het buitenbad of één van de zwemvijvers. De grote zwemvijver heeft een wildwaterbaan. 

Molecaten Park Kuierpad Drenthe recensie vakantiepark camping bungalowparkEr zijn voldoende speelvelden aanwezig, verschillende sportvelden, een skatepark, midgetgolf en de mogelijkheid om fietsen te huren. Verder is er een all-weather skibaan en een klimpark waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Animatie

Tijdens de herfst-, kerst- en zomervakantie en de weekenden in het voorseizoen is er animatie aanwezig op het park. Tijdens onze vakantie werden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Standaard dingen zoals knutselen en dansen voor de kinderen, sportactiviteiten (voor kinderen en volwassenen), filmavonden, muziekavonden en tal van spelactiviteiten. Maar ook de mogelijkheid om mee te kunnen doen in een musical stond er op het programma. De leukste (en meest bijzondere) activiteiten waren toch wel de colorrun en de schuimparty! 

Verder is er “het Keldertje,” de plek waar tieners elkaar kunnen ontmoeten in de zomervakantie.
Om teleurstellingen te voorkomen is het altijd raadzaam om de exacte data waarop animatie aanwezig is te controleren op de website van Molecaten Park Kuierpad.

Onze ervaring

Wij hebben echt genoten tijdens onze vakantie en zijn zeer te spreken over de sfeer en de faciliteiten van Molecaten Park Kuierpad. Het enige minpuntje vonden wij het binnenzwembad, Molecaten Park Kuierpad Drenthe vakantiepark camping bungalowpark recensiewat toch wel erg klein is en zich vooral richt op kleine kinderen. Maar omdat wij in de zomer gingen was dat geen enkel probleem, aangezien de temperaturen hoog waren en het vooral lekker was om buiten te zwemmen in het buitenzwembad of de zwemvijvers. Zowel het buitenzwembad (met waterglijbaan) als de zwemvijver met wildwaterbaan bieden voldoende mogelijkheden voor jong en oud.

 

 

Molecaten Park Kuierpad
Vakantiepark / Camping, Nederland, Drenthe, Wezuperbrug

twitterbutton.nl