Monster Trick: Een monsterlijk kaartspel

Monster Trick Ravensburger

 

 

Nu is er een kaartspel waarbij je met vier slagen tegelijk bezig bent: Monster Trick!
Want het gaat hier niet om de ene slag na de andere, maar om vier – tegelijk! Bij zo veel mogelijkheden moet je goed opletten, slim vooruitplannen en op het juiste moment toeslaan om het hoogste aantal punten te scoren!

 

 

Recensie:
Wij zijn dol op spelletjes hier in huis, dus we maken enthousiast het doosje van Monster Trick open. Mijn dochter is acht en op de verpakking staat als adviesleeftijd vanaf tien jaar, dus ik ben benieuwd hoe het spel zal gaan verlopen. Eerst besluiten we maar eens de kaarten goed te bekijken, want er staan grappige plaatjes op. Elke speelkaart is voorzien van een getal en een monstertje die dit getal probeert kapot te prikken. Afhankelijk van het aantal spelers, heb je alle speelkaarten of slechts een gedeelte van de speelkaarten nodig. Dit staat duidelijk in de spelregels beschreven.

Monster Trick Ravensburger

Geluk, strategie en communicatie

Achterop de doos van Monster Trick staan deze symbolen aangegeven. Het is direct duidelijk dat het spel vooral om strategie gaat, aangezien daar vier stippen bij staan aangegeven. De geluksfactor is met één stip bedeeld en communicatie met twee stippen.
Dat strategisch denken klopt wel. Doel van het spel is dat je zoveel mogelijk punten verdient, door zo veel mogelijk slagen te winnen. Eén slag bestaat uit vier kaarten, waarvan jij de hoogste moet zien te krijgen. Maar er mogen vier slagen tegelijkertijd gespeeld geopend zijn, ook als het van dezelfde kleur is. Dat maakt dat je continu overal op moet letten. Vooruitdenken, dat is waar het hier om draait.

Leeftijd geschikt?

Het spel is voor mensen van 10 tot 99 jaar. Mijn dochter is acht en in het begin spelen we het spel gewoon open. Zij ziet mijn kaarten en ik die van haar. We moeten allebei best even wennen aan het spel, maar na een aantal keren spelen beginnen we er steeds meer grip op te krijgen. En langzamerhand begint mijn dochter steeds zelfstandiger te spelen. De minimum leeftijd van ongeveer tien jaar is dus prima, al moet je wel incalculeren dat je eerst even de tijd moet nemen om in het spel te komen. Maar als je kinderen even op weg helpt, pikken ze dit snel genoeg op.

Speelduur

Een spelletje Monster Trick duurt ongeveer veertig minuten volgens Ravensburger. Uiteraard hangt dit ook een beetje af van met hoeveel mensen je speelt. Maar de speelduur blijkt wel goed beschreven te staan.

Monster Trick Ravensburger

Monster Trick is het kaartspel waar vier slagen tegelijk gespeeld kunnen worden; ook in dezelfde kleur!

 

Onze ervaring

Monster Trick is echt een leuk spel, voor zowel kinderen als volwassenen. Je moet even in het spel komen, want in het begin zul je ongetwijfeld nog wel eens kansen laten liggen. Je moet echt wel met je hoofd erbij zijn, anders weet je zeker dat je niet gaat winnen. Het spel is verrassend, spannend en het brengt absoluut een competitief gevoel naar boven bij de spelers. We hebben het spel met zijn tweeën gespeeld, maar ook met vier personen. Persoonlijk vind ik het iets leuker met meer personen dan twee, maar dat komt vooral omdat je dan nog scherper op moet letten wat iedereen doet. Ook met twee spelers is het vooral opletten geblazen als je wilt winnen!

Monster Trick – Ravensburger
Kaartspel, 2-5 spelers, leeftijd 10-99 jaar.

twitterbutton.nl