Nerve: Are you a player or a watcher? [recensie]

Nerve Jeanne Ryan Van Goor recensie review thriller Young Adult

Nerve Jeanne Ryan Van Goor recensie review thriller Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.
In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

 

 

 

Recensie:
De cover van Nerve valt direct op. De titel in neon letters trekt de aandacht en ook het onderschrift “Are you a player or a watcher” maakt dat je niets anders wilt dan beginnen met lezen…

Nerve

Wanneer ik de achterflaptekst heb gelezen, ben ik enthousiast, het enige wat ik kan hopen is dat Nerve mij niet teleurstelt. Zodra ik begin met lezen, wordt ik al snel meegetrokken in het verhaal en krijg je als lezer het idee dat je ook één van de kijkers bent, maar af en toe voel je zo mee met Vey en Ian, dat je soms het gevoel krijgt zelf een kandidaat te zijn.

Eén ding is zeker: Nerve is een zenuwslopende thriller. Het bouwt de spanning in het spel steeds op. De eerste opdracht voor Vey begint onschuldig, al is het een tikkeltje genant voor Vey. Maar ja, ze kiest er zelf voor om met het spel mee te doen, dus heb je als lezer nog geen medelijden met haar. Maar de makers van het spel zijn sluw en langzaam bouwen ze een verstikkend web om de spelers heen. Al snel blijkt dat ze precies weten hoe ze de spelers zo ver moeten krijgen om door te spelen, maar ook hebben de makers de kijkers volledig in de hand. Want ook als een opdracht uit de hand lijkt te lopen, grijpen de kijkers niet in. Hoe zal dit aflopen? Zijn er eigenlijk wel winnaars in dit spel?

Dit boek kon ik moeilijk wegleggen. Het verhaal grijpt je bij de keel en het blijft spannend tot het einde. Want net als je denkt dat je het boek uit hebt, gooit een totaal onverwachte gebeurtenis alles weer om!

Bekijk op Bol.com logoNerve – Jeanne Ryan
Thriller, paperback, 224 pagina’s, Van Goor