Novotel World Forum Den Haag

Novotel Wolrd Forum Den HaagHotel Novotel Den Haag World Forum beschikt over moderne en luxueuze kamers. Gratis WiFi is beschikbaar in het hotel. Het is één van de hotels in Den Haag dichtbij Scheveningen en Kijkduin. Ideaal voor een zakelijk verblijf of een weekendje weg. Boek het hotel voor een bezoek aan het Omniversum, Panorama Mesdag of het Kurhaus in Scheveningen.

Novotel World Forum 

Dit hotel is gelegen op het World Forum in Den Haag. De weg bij het World Forum is te herkennen aan de lange rijen vlaggen van over de hele wereld. Het World Forum (theater/zalen) is aan de voorzijde gevestigd en als je voor de ingang staat zie je helemaal links een kleine deur met rode loper die de ingang van het hotel markeert. De ingang van het hotel valt in eerste instantie dus een beetje weg naast de grootse entree van het World Forum. Dat verandert echter zodra je binnenkomt, want dan kom je in een gigantische hal uit. Het hotel telt maar liefst twaalf verdiepingen en torent boven het World Forum uit. Het hotel is volledig gerenoveerd lees ik op de website en beschikt over de nieuwste generatie kamers van Novotel. Het hotel is goed bereikbaar, gelegen op loopafstand van winkelstraat “De Fred” en als je naar het centrum van Den Haag wilt of wilt uitwaaien op het Scheveningse strand dan zijn deze locaties uitstekend bereikbaar per tram. De kamers beschikken over een ADSL aansluiting en Wifi. Faciliteiten van het hotel: restaurant, parkeergarage, wellness/fitness center en bar. Het gehele hotel is rookvrij. Capaciteit kamers: 216.

Reserveren

Wij hebben online gereserveerd via de website van Novotel. Ze maken daar gebruik van twee soorten reserveringen. De Hot Deals garanderen je de laagste prijs, maar deze moet je vooraf betalen en wanneer je moet annuleren ben je het totale bedrag gewoon kwijt. Ook is het niet mogelijk om de gekozen aankomstdatum te verzetten. Wanneer je wel deze mogelijkheden wilt hebben kun je kiezen voor het beste onbeperkte tarief. Hiervoor betaal je per kamer wel twintig euro meer. 

Wij kozen voor een Hot Deal aangezien wij op het laatste moment reserveerden. De reservering via internet verliep soepel en alles was duidelijk aangegeven. Een bevestiging van de reservering kwam keurig op het opgegeven email adres binnen.

Aankomst

Wanneer je met de auto komt kun je gewoon de parkeergarage van het Novotel inrijden. In de parkeergarage staat het Novotel keurig aangegeven en kun je het spoor van rode voetstappen volgen om uit te komen bij een deur die leidt naar het Novotel. Tenminste, je komt dan uit bij een trap en komt voor het World Forum uit. Helemaal links is dan een rode loper en de ingang van het hotel. Reis je met openbaar vervoer dan stopt de tram vlakbij het hotel.

Ontvangst

Novotel World Forum Den Haag Zo onopvallend de entree van het hotel is, zo groot en ruim is de hal met ontvangstbalie van het hotel. Wij werden vriendelijk te woord gestaan en op onze vragen kwam snel en kundig antwoord. Zo wilden wij weten hoe het zat met parkeren, aangezien we nog weg moesten met de auto. Het personeel gaf aan dat je als gast één vast bedrag van 15 euro parkeergeld betaalde. Wanneer je tijdens je verblijf wilt uitrijden moet je de parkeerkaart even omwisselen bij de balie. Dan hoef je niet te betalen bij een betaalautomaat. Het is een openbare parkeergarage die 24 uur per dag geopend is. Bij je vertrek reken je eenmalig de vaste prijs voor parkeren af.

Wij kregen een kaartje wat de sleutel was van onze kamer, maar ook nodig was voor de lift. Je stapt in de lift en om deze in werking te zetten moet je het pasje door een gleuf halen. Je kunt wel een verdieping selecteren, maar zonder pasje gaat de lift nergens heen. Wij hadden een kamer op de elfde verdieping.

Kamer

Wij hadden een kamer die geschikt was voor maximaal drie volwassenen of twee volwassenen en één kind. Onze kamer beschikte over een tweepersoonsbed en een soort bedbank. Voor een kind prima om in te slapen, voor volwassenen wat aan de kleine kant (en dan zijn wij niet eens lang). Dit is ook op de foto duidelijk te zien. De kamer was ruim van formaat en had een zitje waar een ADSL aansluiting zat, maar ook WiFi op de kamer is mogelijk. Er is een klein hoekje met waterkoker en er staan theezakjes en zakjes oploskoffie voor je klaar. De badkamer is ruim en heeft een inloopdouche en ook het toilet zit in de badkamer. Deze is ruim om gemakkelijk te bewegen. De douche is ruim en je hebt geen last van lekkend water of slechts sluitende deuren. Zowel de badkamer als de kamer zelf zag er spik en span uit. Keurig netjes en schoon, zoals het hoort! 

De bedden sliepen lekker en er lag op het bed een kaartje dat als de kussens te zacht waren, er in de kast nog stevigere kussens lagen. Deze kussens waren keurig in plastic verpakt en geseald en voorzien van een sloop. Je weet dus altijd dat je dan ook een schoon kussen uit de kast pakt. De kamer is ook voorzien van een kluis, waarvan je zelf de code kunt intoetsen. Doordat wij op de elfde verdieping zaten hadden we een mooi uitzicht op de stad en konden we ook de zee (Scheveningen) zien.

Ontbijtbuffet

Wij hadden ook een ontbijtbuffet gereserveerd. Voor volwassenen betaal je hiervoor 19 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar maken gratis gebruik van het buffet samen met hun ouders. Er is veel keuze, diverse broodsoorten, harde en zachte broodjes, twee soorten gekookte eieren, roerei, yoghurt, melk, ontbijtgranen, fruit en hartig en zoet broodbeleg. Maar ook waren er cakejes, bolussen en andere lekkernijen om te kiezen. Een koffieautomaat zorgt voor je ideale kop koffie, dit kun je zelf pakken en er zijn veel verschillende smaken thee om te kiezen. Uiteraard ook melk, karnemelk en vruchtensappen bij het ontbijtbuffet. Alles werd steeds goed gecontroleerd en indien nodig aangevuld. De warme gerechten waren goed op temperatuur en ook dit werd goed in de gaten gehouden.

Prijzen

Uiteraard varieert de prijs per kamer en uiteraard hangt het ook af van het moment waarop je wilt boeken. Zoals al eerder vermeld heb je de Hot Deals, waarbij je de goedkoopste prijs betaalt maar niet kunt annuleren of wijzigen, of een duurdere optie waarbij dit wel kan. Zelf waren wij 86 euro kwijt voor een kamer voor drie personen (twee volwassenen en één kind) en daar kwam het ontbijtbuffet nog bij (twee keer negentien euro). 

Het hotel is goed en de kamer is luxe uitgevoerd. Je hebt gratis gebruik van WiFi op de kamer, dus dat is ook een groot voordeel wat je met de prijs mee moet nemen. Hoewel ik de prijs voor het ontbijtbuffet wat aan de hoge kant vind en dat mijn inziens prima bij de kamerprijs in had begrepen kunnen zitten, krijg je wel de nodige comfort voor het geld.

Onze ervaring met Novotel World Forum

Wij hebben een heerlijk verblijf gehad in dit hotel. Bij het ontbijt zaten we tussen de zakenlieden en vooral veel Japanners. Hoewel de website spreekt over zakelijk hotel en voor verblijf voor het gezin, vind ik het vooral meer de uitstraling van een zakenhotel hebben en ik denk dat dit ook de voornaamste doelgroep is. Toch hebben wij ons bezoek als zeer goed ervaren en we hadden ook echt het idee dat we welkom waren. Ik kan je dan dit hotel ook van harte aanbevelen wanneer je op zoek bent naar een mooi en goed hotel in Den Haag of omgeving.

Novotel World Forum 
Johann de Wittlaan 42-44
2517 JR Den Haag

twitterbutton.nl