Een olifant op de stoep [recensie]

Een olifant op de stoep Sylvia Bishop Uitgeverij Moon huis verjaardag bezoek deur verjaardagscadeau besluit zorgen beest huis resuachtig eten betalen oplossingen manier geld verdienen ritje manier directeur dierentuin huisdier jaloers stelen beschermen vriend vlot geschreven schrijfstijl tekeningen groot letterformaat kinderen moeite lezen zwart-wit tekeningen avonturen beeld aandacht besteed gezichtsuitdrukkingen oogopslag blij levendig duo vriendschap

Een olifant op de stoep Sylvia Bishop Uitgeverij Moon huis verjaardag bezoek deur verjaardagscadeau besluit zorgen beest huis resuachtig eten betalen oplossingen manier geld verdienen ritje manier directeur dierentuin huisdier jaloers stelen beschermen vriend vlot geschreven schrijfstijl tekeningen groot letterformaat kinderen moeite lezen zwart-wit tekeningen avonturen beeld aandacht besteed gezichtsuitdrukkingen oogopslag blij levendig duo vriendschap Wanneer Erica op de ochtend van haar tiende verjaardag haar huis uitloopt, kan ze haar ogen niet geloven. Er zit een wat verwarde olifant op haar stoep. Zo begint een onverwachte en onwaarschijnlijke vriendschap. Kunnen een klein meisje en een nogal grote olifant samen wonen in een doodnormaal rijtjeshuis?
Het gaat best goed. Ze verdienen geld door ritjes op de rug van de olifant te verkopen aan kinderen in het dorp. Maar er zijn kapers op de kust. Lukt het Erica om die te slim af te zijn? Kan ze haar olifant houden en beschermen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek!

 

 

 

Een olifant op de stoep Sylvia Bishop Uitgeverij Moon huis verjaardag bezoek deur verjaardagscadeau besluit zorgen beest huis resuachtig eten betalen oplossingen manier geld verdienen ritje manier directeur dierentuin huisdier jaloers stelen beschermen vriend vlot geschreven schrijfstijl tekeningen groot letterformaat kinderen moeite lezen zwart-wit tekeningen avonturen beeld aandacht besteed gezichtsuitdrukkingen oogopslag blij levendig duo vriendschap Recensie:
Verhalen waar dieren een bijzondere rol in hebben, doen het over het algemeen erg goed bij kinderen. Een olifant op de stoep is een doldwaas verhaal over de vriendschap tussen een meisje en een olifant. Erica’s leventje wordt op haar tiende verjaardag plotseling overhoop gegooid…

Een olifant op de stoep

Erica stapt nietsvermoedend het huis uit op haar tiende verjaardag, wanneer er opeens bezoek voor de deur staat. Een olifant op de stoep, wat moet ze daar nu weer mee? Het bijzondere verjaardagscadeau lijkt onmogelijk om te houden, maar toch besluit Erica te zorgen voor het immense beest. Al snel blijkt dat niets onmogelijk is, want de olifant past gewoon in haar huis. Maar wat moet ze het dier te eten geven? Ze gaat op zoek en ontdekt dat zo’n reusachtig beest ook heel erg veel eten moet hebben. Hoe gaat ze dat allemaal betalen?

Erica ziet overal wel oplossingen en bedenkt een manier om geld te verdienen. Een ritje op de rug van een olifant blijkt een eenvoudige manier om geld bij elkaar te krijgen. Een olifant op de stoep Sylvia Bishop Uitgeverij Moon huis verjaardag bezoek deur verjaardagscadeau besluit zorgen beest huis resuachtig eten betalen oplossingen manier geld verdienen ritje manier directeur dierentuin huisdier jaloers stelen beschermen vriend vlot geschreven schrijfstijl tekeningen groot letterformaat kinderen moeite lezen zwart-wit tekeningen avonturen beeld aandacht besteed gezichtsuitdrukkingen oogopslag blij levendig duo vriendschap Maar dan krijgt de directeur van de dierentuin te horen over dit meisje met haar bijzondere huisdier. Hij is jaloers en wil de olifant stelen. Lukt het Erica om haar vriend te beschermen?

Schrijfstijl en tekeningen

Het verhaal is vlot geschreven en de tekst is gedrukt in een groot letterformaat. Hierdoor kunnen ook kinderen die wat meer moeite hebben met lezen, het boek toch zelfstandig lezen. De  zwart-wit tekeningen brengen de avonturen van Erica en de olifant goed in beeld. Mooi om te zien is dat er veel aandacht besteed is aan de gezichtsuitdrukkingen. Zo zie je in één oogopslag of Erica en de olifant blij zijn of niet. Dit maakt het verhaal levendig en krijg je te doen met dit bijzondere duo. Schitterend verhaal over vriendschap!

Bekijk op Bol.com logoEen olifant op de stoep – Sylvia Bishop
Zelf lezen, hardcover, 176 pagina’s, Uitgeverij Moon