Oma ontsnapt! Doldwaas avontuur over een hippe oma en haar kleindochter [recensie]

Oma Ontsnapt Janneke Schotveld Van Holkema & Warendorf recensie review thema kinderboekenweek Voor altijd jong 5-16 oktober kwiek Wii handstand tuinhuisje moeder spannend hilarisch avontuur trein grootmoeder plan duo vlucht tocht kinderen genieten gekke ongewone snotneus boeien hippe jonge oma

Oma Ontsnapt Janneke Schotveld Van Holkema & Warendorf recensie review thema kinderboekenweek Voor altijd jong 5-16 oktober kwiek Wii handstand tuinhuisje moeder spannend hilarisch avontuur trein grootmoeder plan duo vlucht tocht kinderen genieten gekke ongewone snotneus boeien hippe jonge oma De meeste kinderen hebben een broertje of een zusje. Tibbel niet; zij heeft een oma. Haar oma Babs woont in een huisje in de tuin van Tibbel en haar moeder. Ondanks het feit dat oma al op leeftijd is, kan ze nog de handstand en wint ze altijd op de Wii. Met oma Babs is het nooit saai. Maar opeens heeft Tibbels moeder het tuinhuisje nodig voor haar werk, en moet oma verhuizen naar een bejaardentehuis. Tibbel is het daar niet mee eens. Ze loopt weg om oma te gaan bevrijden. Dat is nog niet zo simpel als ze dacht…

 

 

 

 

Recensie:
De boeken van Janneke Schotveld lees ik hier graag voor in huis en de titel Oma ontsnapt maakt zowel mijn dochter als mij erg nieuwsgierig. Het verhaal past overigens perfect bij Oma Ontsnapt Janneke Schotveld Van Holkema & Warendorf recensie review thema kinderboekenweek Voor altijd jong 5-16 oktober kwiek Wii handstand tuinhuisje moeder spannend hilarisch avontuur trein grootmoeder plan duo vlucht tocht kinderen genieten gekke ongewone snotneus boeien hippe jonge oma het thema van de Kinderboekenweek: Voor altijd jong. De oma van Tibbel is in ieder geval nog kwiek genoeg om door te gaan als een jonge oma. De handstand (in jurk zodat je haar onderbroek ziet) doet ze met gemak en ze is kampioen op de Wii.

Oma ontsnapt

Tibbel woont samen met haar moeder in een huis. Haar oma ziet ze dagelijks, want oma Baps woont bij hen in de tuin in het tuinhuisje. Dat bevalt iedereen heel erg goed, maar dan opeens moet oma naar het bejaardentehuis… Alleen maar omdat mama het tuinhuisje nodig heeft voor haar werk! Daar is Tibbel het niet mee eens en dus besluit ze dat oma zo snel mogelijk weg moet uit Huize Welgemutst. Oma ontsnapt is een spannend, maar ook hilarisch avontuur van een oma en haar kleindochter die de boel eens flink op stelten zetten!

Tibbel is boos op haar moeder wanneer ze ontdekt dat oma verhuist is. Ze bedenkt een plan en gaat met de trein naar Wappersloot, het plaatsje waar oma tegenwoordig woont. Binnen komen in Huize Welgemutst blijkt een tikkeltje ingewikkeld te zijn, maar Tibbel is dolblij wanneer ze haar grootmoeder weer ziet. Baps vertelt haar dat het huis echt verschrikkelijk is en dus moeten ze een plan bedenken. Oma moet hier zo snel mogelijk weg. Gelukkig krijgt het duo hulp uit onverwachte hoek en slaan ze op de vlucht. Tijdens Oma Ontsnapt Janneke Schotveld Van Holkema & Warendorf recensie review thema kinderboekenweek Voor altijd jong 5-16 oktober kwiek Wii handstand tuinhuisje moeder spannend hilarisch avontuur trein grootmoeder plan duo vlucht tocht kinderen genieten gekke ongewone snotneus boeien hippe jonge oma hun avontuurlijke tocht zullen kinderen genieten van deze gekke – en soms ook ietwat ongewone – oma. Zo noemt oma de agent die hen op de hielen zit een snotneus en gebruikt ze woorden als “boeien!”

Op zoek naar Sikkie…

Nadat oma bevrijd is uit het bejaardentehuis, zijn ze alleen nog niet klaar… Sikkie – de geit van oma – moest van Tibbel’s moeder ook verhuizen en dus gaan ze op zoek naar het huisdier van oma. Terwijl ze op geitenjacht gaan, moeten ze ook uit de handen van de politie zien te blijven. Geen makkelijke opgave, want hun ontsnapping is groot nieuws. Gelukkig krijgen ze ook hier weer onverwacht hulp!

Wij hebben genoten van deze hippe en jonge oma en kunnen Oma ontsnapt dan zeker aan iedereen aanraden als (voorlees)boek. Zeker tijdens de Kinderboekenweek (5 – 16 oktober) een heerlijk verhaal dat aansluit bij het thema.

Bekijk op Bol.com logoOma Ontsnapt – Janneke Schotveld
Zelf lezen, hardcover, 144 pagina’s, Van Holkema & Warendorf