Onrust bij de olifanten (Zookids 5) [recensie]

Onrust bij de olifanten Zookids Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen AVI E5 zelf lezen olifantenliedster dood bavianen vreemd gedrag onrustig onderzoek recensie review

Onrust bij de olifanten Zookids Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen AVI E5 zelf lezen olifantenliedster dood bavianen vreemd gedrag onrustig onderzoek recensie review Jurre en Jasmijn, de kinderdirecteuren van Zoopark, krijgen slecht nieuws: Kaya, de leidster van de olifantenkudde, is heel plotseling gestorven. Ze was niet eens ziek! Jurre vindt het verdacht. In de stad is een circus dat in de problemen zit. Heeft dat misschien iets met de dood van Kaya te maken? Intussen vechten de olifanten erom wie de nieuwe leider wordt. Het gaat er hard aan toe. Jurres lievelingsolifant wordt zelfs in de greppel geduwd! De oppassers denken erover om de olifanten weg te doen. Dat mag echt niet gebeuren, vinden Jurre en Jasmijn. Ze bedenken een plan om de rust bij de olifanten terug te krijgen.

 

 

 

Recensie:
Onrust bij de olifanten is alweer het vijfde deel van de Zookids serie. Voor ons is het overigens het eerste boek dat wij lezen uit deze reeks, dus we zijn benieuwd of dat nog invloed heeft. Al snel komen wij er achter dat de boeken prima afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. Onrust bij de olifanten is een compleet verhaal, dus het maakt niet uit of je al andere boeken uit deze reeks hebt gelezen of niet.

Onrust bij de olifanten (Zookids 5)

De cover van het vijfde deel van Zookids – Onrust bij de olifanten – heeft een aantrekkelijke cover. Op de kleurrijke plaat zie je direct dat deze imposante dieren onrustig zijn. Eén olifant Onrust bij de olifanten Zookids Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen AVI E5 zelf lezen olifantenliedster dood bavianen vreemd gedrag onrustig onderzoek recensie reviewligt in de greppel rondom het verblijf, dus nieuwsgierig begin ik te lezen in dit AVI E5 boek.
Onrust bij de olifanten grijpt direct de aandacht van de lezer. De bavianen gedragen zich absoluut anders dan normaal en Jurre en Jasmijn vragen zich af waardoor dat komt. Het is voor het dierentuinpersoneel een raadsel waarom de bavianen zo van slag zijn. Zijn ze misschien ergens bang voor?

Lang om er bij stil te staan hebben Jasmijn en Jurre niet, want wanneer meneer de Jong voorbij komt, horen ze dat Kaya – de leidster van de olifantenkudde – dood is. Nog meer vreemde dingen, want Kaya was helemaal niet ziek! Wanneer Jasmijn en Jurre merken dat er meer dieren zijn die zich duidelijk anders gedragen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Wat is er in de dierentuin aan de hand?

Bekijk op Bol.com logoOnrust bij de olifanten (Zookids 5) – Liesbeth van Binsbergen
Zelf lezen, hardcover, 112 pagina’s, Royal Jongbloed