Ons Echte Goud – Nationale Museumweek

Ons echte goud nationale museumweekNederland staat in het teken van Museumschatten komende week. Van 18 tot 26 april is het de Nationale Museumweek. Deze heeft als thema dit jaar: Ons échte goud.
Het programma “Ons echte goud. Dichterbij dan je denkt!” vertelt het verhaal waaruit blijkt dat het échte goud van Nederland in de musea te vinden is. Het doel van de Nationale Museumweek is om iedereen te laten ervaren dat elk van de 450 musea in Nederland heel verrassende, interessante culturele rijkdom te bieden heeft.

 

Ons echte goud – Nationale Museumweek

Van 18 tot 26 april staat Nederland in het teken van museumschatten tijdens de Nationale Museumweek. Bijzonder daarbij is dat tijdens de museumweek niet alleen aandacht is binnen de muren voor onze kunstschatten, maar ook buiten de muren van de musea.
Ons echte goud wordt wel op heel bijzondere wijze aan ons tentoongesteld.

7 dagen lang, 7 museumschatten

Tijdens de Nationale Museumweek zal verrast worden door nieuwe onthullingen van betekenisvolle museumschatten. Elk museum toont een deel van ons aller overweldigende, culturele rijkdom. Een enorm kapitaal dat van ons allemaal is.
De Nationale Museumweek staat in het teken van ons echte goud. Er wordt op bijzondere wijze aandacht gevraagd voor dit thema. Tijdens deze 7 dagen zal er dagelijks een Gouden pronkstuk onthuld worden. Vanochtend werd op de Markt in Middelburg het eerste Gouden pronkstuk onthuld. Een mesheft met Eva, een beeldje dat slechts 8 cm groot is. Alleen op de Markt in Middelburg is dit Gouden Pronkstuk van 14 meter hoog niet over het hoofd te zien.

Gouden Prinkstuk #museumweekNL #OnsEchteGoud nationale musemweek

Foto: Jorrit Lousberg

Nog 6 Gouden Pronkstukken te gaan

De komende zes dagen zullen er op diverse plaatsen Gouden Pronkstukken onthuld worden. Voor diegene die daar graag bij wil zijn, de datum, locatie en tijd van de onthulling. Welk Gouden pronkstuk onthuld wordt is geheim. Ik zou zeggen: kom gewoon naar één of meer van de onthullingen! 

Zaterdag 18 april: 22.00 uur op het Onze Lieve Vrouwe Plein in Maastricht.
Zondag 19 april: 10.30 uur op de Korenmarkt in Arnhem
Maandag 20 april: 10.15 uur op de Plantage in Kampen
Dinsdag 21 april: 22.00 uur in de Haven van Hoorn
Woensdag 22 april: 15.00 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven
Donderdag 23 april: 10.30 uur op de Lange Pijp in Leeuwarden

#Selfiecampagne

Gouden pronkstuk Eva mesheft #museumweekNL #OnsEchteGoud

Foto: Jorrit Lousberg

Er is nog een goede reden om naar de onthulling van de Gouden Pronkstukken te komen. Iedereen wordt namelijk opgeroepen om met een eigen favoriete “Gouden” Museumschat op de foto te gaan. Deel je foto op Instagram, Twitter of Facebook met de hashtags #museumweekNL en #OnsEchteGoud. Creëer een eigen Social Media happening! Iedere dag worden onder de allerleukste inzendingen een aantal Museumkaarten verloot.

Nationale Museumweek

twitterbutton.nl