De overkant: een ontroerend verhaal dat troost kan bieden [recensie]

De overkant Mark Haayema De Vier Windstreken prentenboek recensie review

De overkant Mark Haayema De Vier Windstreken prentenboek recensie review “Pas op, mijn lieve egels, Luister goed naar wat ik zeg. Zet nooit en te nimmer een pootje op die grote weg.”

Moeder Egel heeft Jelte al heel vaak gewaarschuwd, maar hij is zo nieuwsgierig naar de overkant. Hij droomt er al nachtenlang van! Zou het daar mooi zijn?

En belangrijker… vind hij er zijn vader?

 

 

 

 

 

Recensie:
Mooie zachte tekeningen op de kaft wat de interesse wekt om het verhaal te gaan lezen.

De Overkant

Jelte is een jong egeltje die woont in het bos met zijn mama en broertjes, maar zonder egel papa. Ze wonen vlak bij een hele drukke weg waar de auto’s altijd hard rijden. Mama egel zegt elke avond tegen Jelte en zijn broertjes dat ze nooit hun pootje op de grote weg De overkant Mark Haayema De Vier Windstreken prentenboek recensie review mogen zetten, omdat er al veel dieren uit het bos dat wel gedaan hebben maar toen zijn overleden doordat een auto tegen ze aanreed.

Jelte mist zijn papa en op een nacht lijkt het net of hij wakker wordt en toch de weg oversteek. Daar ziet hij een prachtig mooie wereld, maar ook vind hij daar zijn papa. Maar wanneer hij tegen zijn papa zegt om mee terug te gaan, kan dat niet. Zijn vader zal altijd op deze mooie plek blijven. Maar altijd zal zijn papa bij hem zijn. Jelte begrijpt nu wat er is gebeurt…

Het is een prachtig boek om te lezen met kinderen. Mijn zoontje vond het wel een zielig verhaaltje maar na een beetje extra uitleg over bepaalde stukjes begreep hij het wat meer. Voor sommige kinderen kan het heel erg herkenbaar zijn en meer betekenis hebben.

Bekijk op Bol.com logoDe overkant – Mark Haayema
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, De Vier Windstreken