Paco en de fanfare: Een boek waar muziek in zit! [recensie]

Paco en de fanfare Magali Le Huche recensie geluidenboek prentenboek Clavis muziek instrumentenDruk telkens op de knop en ontdek de instrumenten van de fanfare.
Met echte instrumenten!

Paco loopt voorbij het circus. Er klinkt muziek!
Het is de repetitie voor de voorstelling van vanavond.
Luister naar de fluit, de klarinet, de trompet,
de trombone, de tuba, de sousafoon,
de banjo, de saxofoon, de grote trom,
de kleine trom, de cimbalen en …
vier verrassingsgeluidjes!

Een verhaal waar muziek in zit!
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Recensie:
Geluidenboekjes doen het goed bij baby’s, peuters en kleuters. Wat direct opvalt bij Paco en de fanfare zijn de dunne, normale bladzijden. Ook een rij knopjes naast de pagina’s ontbreken. En toch zit er muziek in dit schitterende prentenboek!

Paco en de fanfare

Een boekje waarbij je spelenderwijs kennis maakt met de verschillende muziekinstrumenten die worden bespeeld i de fanfare. De knopjes zijn geheel geïntegreerd in de pagina’s. Op elke Paco en de fanfare Magali Le Huche recensie clavis muziek geluidenboek prentenboek instrumentenpagina zie je één of meerdere rondjes met een symbool. Druk op het symbool en hoor het bijbehorende geluid. Terwijl jij je kindje voorleest uit Paco en de fanfare, kan je kind zorgen voor de muziek!

Omdat zien en horen in dit geval een betere indruk geven dan foto’s en tekst, heb ik ook een filmpje gemaakt met daarop de pagina’s met geluid van Paco en de fanfare. Zo krijg je pas echt een goed beeld van wat je kunt verwachten. Leuk is dat aan het einde van het boek alle instrumenten nog een keertje getoond worden. En wil je ze nog een keer horen? Dan kun je achterin ook op de symbolen drukken (of je leest het boekje gewoon nog een keer!)

Zelf heb ik geen kind meer in de leeftijdsgroep, maar geluidenboekjes deden het hier in huis vroeger altijd goed. Gelukkig heb ik genoeg mensen om mij heen met kleine kinderen en stuk voor stuk waren ze allemaal razend enthousiast over Paco en de fanfare!

Bekijk op Bol.com logoPaco en de fanfare – Magali Le Huche
Prentenboek/Geluidenboek, hardcover, 28 pagina’s, Clavis Books

twitterbutton.nl