Papieren kinderen

papieren kinderen ellessy

 

 

Drie keer zeven jaar geen papa,
Drie keer zeven maal gemiste feestdagen
Drie keer zeven jaar gemiste verjaardagen
Drie keer zeven maal gemiste Vaderdagcadeautjes
Drie keer zeven jaar gemiste gesprekken
Drie keer zeven maal gemiste overgangsrapporten
Drie keer vals beschuldigd, zeven maanden vastgezeten.

 

 

Recensie:
Het verhaal van dit boek is heftig, maar zeer mooi beschreven. De strijd van een vader om zijn kinderen. Dit is niet zo maar een voorbeeld van een vechtscheiding, dit is een extreme gebeurtenis waarin een moeder zo ver gaat om haar kinderen bij haar te houden dat ze haar eigen kinderen hersenspoelt. Onder druk van hun moeder leggen de kinderen een verklaring af bij de politie. Ze doen aangifte van misbruik door hun vader, waardoor deze opgepakt wordt en in de cel beland. Fouten en vooroordelen spelen een grote rol in dit verhaal.

Vechtscheiding

Een moeizame echtscheiding loopt al snel uit in een ware nachtmerrie. Het verhaal wordt beschreven vanuit het standpunt van de vader, die zijn kinderen nauwelijks meer ziet. Afspraken rond de omgangsregeling worden niet nagekomen en al snel blijkt dat het daar niet bij blijft. Wanneer Stefan op een ochtend uit zijn huis geplukt wordt en mee moet met de politie denkt hij dat het niet lang zal duren voordat hij weer thuis is. Hij heeft ten slotte niets gedaan, dus er moet wel sprake zijn van een misverstand. Al snel komt hij er achter dat het allemaal langer gaat duren dan hij verwacht.

Angelique van dongen weet de gevoelens van Stefan haarscherp te beschrijven en de onmacht grijpt je naar de keel bij het lezen. Absoluut het lezen waard!

Papieren kinderen – Angelique van Dongen
Roman, paperback, 196 pagina’s, Ellessy

twitterbutton.nl