Reis door de tijd 6 – Aan het hof van de Koning [recensie]

Reis door de tijd 6 Aan het hof van de Koning Geronimo Stilton Zelf Lezen De Wakkere Muis Reis door de tijd 2 pocketboekjes delen Oude Rome Maya’s Versailles geschiedenis recensie review

Het begon met de piespot van de koning en het eindigde met een groot feest voor zijn verjaardag, in het schitterende kasteel van Versailles … De familie Stilton is in Versailles, waar iedereen het over het gestolen medaillon van de koningin heeft … Gelukkig ontmaskert niemand anders dan Geronimo de dader! Klaar voor een gi-ga-spannende tijdreis?

Reis door de tijd 6 Aan het hof van de Koning Geronimo Stilton Zelf Lezen De Wakkere Muis Reis door de tijd 2 pocketboekjes delen Oude Rome Maya’s Versailles geschiedenis recensie review Recensie:
De serie Reis door de tijd is een leuke boekenreeks voor kinderen, maar het zijn behoorlijk dikke boeken. Dit leest niet voor iedereen prettig en sommige kinderen zien er wellicht een beetje tegen op om zo’n dikke pil op te pakken om te lezen. Daar heeft uitgeverij De Wakkere Muis iets op gevonden. De Reis door de Tijd reeks is nu verkrijgbaar in handige pocketboekjes. De verschillende tijdperken waarin Geronimo en zijn familie reist in één dik boek, is nu onderverdeeld in drie dunne boekjes. Handzaam om te lezen!
Aan het hof van de Koning maakt deel uit van de het dikke boek Reis door de Tijd 2.
De complete set bestaat uit: Een wedstrijd voor de keizer (4), De schat van de Maya’s (5), Aan het hof van de Koning (6)

Reis door de tijd 6 Aan het hof van de Koning

(3e tijdreis uit Reis door de tijd 2)
Het boek begint met een korte terugblik van wat Geronimo heeft meegemaakt in het Oude Rome en zijn ontmoeting met de Maya’s. Daarna begint hij aan zijn derde – en tevens laatste avontuur – van het dikke boek Reis door de tijd 2. Met de tijdreismachine Solarya reizen ze naar Versailles in 1683. Om niet op te vallen verkleden de knagers zich direct, zodat ze niet op zullen vallen tussen de mensen uit het verleden. Echt prettig blijken de kleren niet te zitten: ze zitten namelijk vol met vlooien! Omdat op de pagina ook nog eens allemaal springende vlooien staan, zou je bijna zelf gaan krabben…

Gerôme Stiltoneaux (oftewel Geronimo) gaat met zijn familie naar het kasteel toe om de Koning hun respect te betuigen. Een schitterend overzicht van het kasteel volgt, samen Reis door de tijd 6 Aan het hof van de Koning Geronimo Stilton Zelf Lezen De Wakkere Muis Reis door de tijd 2 pocketboekjes delen Oude Rome Maya’s Versailles geschiedenis recensie review met wat wetenswaardigheden over Lodewijk XIV en Versailles. Zo leren kinderen op een speelse manier ook direct iets over deze geschiedenis. Geronimo krijgt direct een belangrijk klusje te doen, al is hij er zelf nog niet echt van onder de indruk. Er zit namelijk wel een luchtje aan dit karweitje… Al snel blijkt dat onze Gerôme het nog veel drukker krijgt. Hij moet een feest organiseren voor de Koning en tot overmaat van ramp blijkt het medaillon van de Koningin gestolen. Zal het Geronimo en zijn vrienden lukken om zowel de diefstal op te lossen en een schitterend feest te organiseren?

Handzame pocketboekjes

Het voordeel van deze pocketboekjes is dat ze lekker in de hand liggen. Door hun geringe dikte pakken de minder fanatieke lezers dit boekje ook sneller op en zien ze niet zo op tegen een enorm dikke pil die ze uit moeten lezen. De boekjes kunnen prima los gelezen worden doordat het steeds om één avontuur gaat. Bovendien krijg je in het kort te weten wat er aan vooraf is gegaan. De vrolijke en speelse vormgeving zijn natuurlijk ook in dit boek aanwezig. De combinatie van feitjes en het fantasierijke avontuur zorgen ervoor dat het verhaal lekker weg leest en kinderen toch ook nog iets er van leren.

Reis door de tijd 6 Aan het hof van de Koning – Geronimo Stilton
Zelf Lezen, paperback, 121 pagina’s, De Wakkere Muis