Rosa van de Raven [recensie]

Rosa van de raven Helga Bansch De Vier Windstreken recensie review prentenboek broertjes zusjes anders zijn veren vliegen kwaliteiten nest eieren raven ei mensenkindje ouders kindjes mutsje jurkje koud vogels vreemd tips veranderen krassen rondfladderen probeert gelukkig herfst ouders geduldig vliegen Rosa rug zuiden bouwen nest geschenk vriend gevonden rest verhaallijn prenten liefde straalt

Rosa van de raven Helga Bansch De Vier Windstreken recensie review prentenboek broertjes zusjes anders zijn veren vliegen kwaliteiten nest eieren raven ei mensenkindje ouders kindjes mutsje jurkje koud vogels vreemd tips veranderen krassen rondfladderen probeert gelukkig herfst ouders geduldig vliegen Rosa rug zuiden bouwen nest geschenk vriend gevonden rest verhaallijn prenten liefde straalt Rosa is anders dan haar broertjes en zusjes. Ze heeft geen veren, ze kan niet vliegen en haar gekras klinkt nergens naar. Maar Rosa ontdekt dat zij haar eigen kwaliteiten heeft en dat het niet erg is om anders te zijn. Ze is gewoon Rosa, Rosa van de raven!

 

 

 

 

 

Recensie:
Een schitterend prentenboek over anders zijn. Uit een nest eieren komen allemaal raven, maar uit één ei komt een mensenkindje gekropen. Rosa heeft eerst niet door dat ze anders is dan haar  broertjes en zusjes. De ouders zijn dol op al hun kindjes. Rosa krijgt een mutsje en een jurkje, want zonder veren heeft ze het altijd koud. Maar andere vogels denken daar heel anders over…

Rosa van de raven

Rosa van de raven Helga Bansch De Vier Windstreken recensie review prentenboek broertjes zusjes anders zijn veren vliegen kwaliteiten nest eieren raven ei mensenkindje ouders kindjes mutsje jurkje koud vogels vreemd tips veranderen krassen rondfladderen probeert gelukkig herfst ouders geduldig vliegen Rosa rug zuiden bouwen nest geschenk vriend gevonden rest verhaallijn prenten liefde straalt Ze vinden Rosa er maar vreemd uit zien en komen met tips hoe Rosa kan veranderen. Uit alle macht probeert Rosa te veranderen: krassen net zoals haar broertjes en zusjes en rondfladderen… Hoe goed ze het ook probeert, ze blijft anders dan de rest. Maar gelukkig beseft Rosa al snel dat het helemaal niet uit maakt dat ze anders is. Dat ze mag zijn wie zij is. Wanneer het herfst wordt, oefenen haar ouders geduldig om te vliegen met Rosa op hun rug. In het Zuiden bouwen ze al snel een nest en het zal niet lang duren voordat Rosa nieuwe broertjes en zusjes krijgt. Maar het allermooiste geschenk is dat zij ook een vriend heeft gevonden!

Rosa van de raven  is een sfeervol prentenboek dat laat zien dat het niet uitmaakt als je anders bent dan de rest. Iedereen is ergens goed is en we mogen allemaal zijn wie we zijn. Duidelijke verhaallijn met prenten waar de liefde van af straalt!

Bekijk op Bol.com logoRosa van de raven – Helga Bansch
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken