Schoolkeuze-Stress? Schoolmania helpt jouw én je kind met praktische info [recensie]

Schoolmania Ingrid van Essen Kiki Mol-Van der Lee Lannoo Campus informatief groep 8 basisschool middelbare schoolkeuze cover ouder kind

 Schoolmania Ingrid van Essen Kiki Mol-Van der Lee Lannoo Campus informatief groep 8 basisschool middelbare schoolkeuze cover ouder kind Ontspannen naar je nieuwe school! Na groep acht gaat het leven van je kind en dat van jezelf ingrijpend veranderen: het gaat naar de ‘middelbare’! Wat daar allemaal bij komt kijken, hoe je de juiste schoolkeuze maakt, hoe je kind zich kan voorbereiden en wat je kan verwachten: in dit boek lees je er alles over. Op een luchtige manier wordt de kennis gepresenteerd en gecombineerd met ervaringen van ouders, leerkrachten, kinderen en leraren van de middelbare school. Een zeer leesbaar boek voor jou… en voor je kind (uit groep zeven en acht)! Als je het boek omdraait kan je kind er zelf namelijk alles over lezen.

 

 

 

Recensie:
Een boek met twee covers: Schoolmania. Bedoeld voor kinderen én hun ouders die straks naar de middelbare school gaan. Boordevol praktische informatie over schoolkeuze en alles wat verder bij de grote stap naar de middelbare hoort! De ouders starten met lezen bij de witte cover, de kinderen draaien het boek om en starten met lezen bij de gele cover.

Schoolmania

Als kind kom je op een basisschool die je ouders voor je hebben uitgekozen. Maar dan zit je in groep acht en komt het moment er aan dat je naar een andere school zal gaan. Welke school wordt het? Hoe maak je een weloverwogen keuze uit het aanbod en hoe gaat het er eigenlijk aan toe op het middelbaar onderwijs? Voor kinderen is Schoolmania een boek die hen veel informatie geeft én een goede voorbereiding voor een frisse start in hun nieuwe schoolleven.

Als ouder weet je het vast nog wel: het moment dat jij een school moest kiezen. Van school had je een advies op zak, dus dat was makkelijk. Maar dan blijken er toch heel wat scholen te zijn waar je voor kunt kiezen. En hoe maak je dan een goede keuze?
Om je kind bij te staan in zijn of haar schoolkeuze is dit boek een echte aanrader. Vooral wanneer het jouw eerste  kind is die deze grote stap gaat maken, is wat extra informatie wel praktisch. Alles lijkt immers we anders te gaan dan toen jij zelf voor die keuze stond. En wie weet ontdek je wel tips die jij destijds graag had willen hebben!

Schoolmania is leuk en leerzaam om te lezen om te lezen, vooral zowel ouder als kind!

Schoolmania – Ingrid van Essen & Kiki Mol-Van der Lee
Informatief, paperback, 200 pagina’s, Lannoo Campus