Seepje Zomerse Vakantiegeur: 100 % plantaardig wasmiddel [recensie]

Seepje zomerse vakantie geur schillen nepal  Sapindus mukorossi-vrucht

 

 

Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Wij wassen onze kleren met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Samen met jou willen wij de wereld schoner en mooier wassen!

 

 

 

 

Recensie:
Een 100 % natuurlijk wasmiddel, daar sta ik wel voor open. Mijn nieuwsgierigheid is dan ook gewekt wanneer ik iets lees over Seepje. Voor de producten van Seepje worden de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht gebruikt. Wanneer deze in aanraking komen met water, staan ze een natuurlijke vorm van zeep af. Seepje heeft vloeibaar wasmiddel op basis van deze schillen, maar je kunt ook verpakkingen krijgen met daarin Seepje-schillen. Wij kregen de Seepje Zomerse vakantiegeur om te testen.

Seepje Zomerse vakantiegeur

zo werkt seepje zomerse vakantie geur schillen Een klein doosje met daarin een zakje met Seepje schillen, een klein katoenen waszakje en een flesje met etherische lavendel olie. Het is even wennen om schillen te gebruiken in plaats van een vloeibaar of poeder product, maar ik probeer het maar gewoon eens.
Ik volg keurig de gebruiksaanwijzing op. De dosering bestaat uit vier hele schillen of acht halve schillen. Schillen in het bijgeleverde zakje en deze doe je – net zoals de wascapsules die sommige merken hebben – als eerste in de trommel. Was er boven op en in het bakje van de wasverzachter nog tien druppels etherische lavendelolie.

seepje zomerse vakantiegeur schillen 100 % plantaardig wasmiddelDe eerste keer kijk ik even tijdens het wasprogramma en ik zie inderdaad dat er wel degelijk zeep in de wasmachine ronddraait. Het schuimt wel iets minder dan ik normaal gewend ben, maar de was komt er heerlijk fris en schoon uit. Omdat er niet echt vieze kleding in zat de eerste keer, besluit ik de tweede keer (met dezelfde schillen!) een testdoek mee te wassen. Seepje geeft aan dat de Seepje Zomerse vakantiegeur schillen namelijk drie keer gebruikt kunnen worden. Daarna kun je ze bij het GFT afval (of in je tuin) weggooien.
Ik maak een paar lastige, maar veel voorkomende vlekken in een testdoek en wacht tien minuten alvorens ik het geheel in de wasmachine gooi. Na het wassen zie ik dat bijna alle vlekken er uit zijn. Alleen de curry laat nog een lichte vlek achter. Dat vind ik acceptabel, want zelf zou ik daar eerst wat vlekkenmiddel op hebben gedaan, omdat mijn ervaring is dat dit er gewoon niet altijd uitgaat zonder apart vlekkenmiddel. De watervaste stift is wel een beetje uitgelopen… Maar daar ging het in de test ook niet om 😉

Verkrijgbaarheid Seepje

seepje zomerse vakantiegeur schillen 100 % plantaardig wasmiddel nepalEnthousiast geworden? Dan wil je natuurlijk weten waar je Seepje kunt kopen. Op de website van Seepje kun je eenvoudig op basis van je postcode een verkooppunt in de buurt opzoeken. Onverhoopt geen verkooppunt in de buurt? Dan kun je ook altijd terecht in de webwinkel van Seepje.

Voortaan wassen met Seepje?

De grote vraag is natuurlijk: ben ik dusdanig overtuigd dat ik voortaan voor Seepje kies? Nou, laat ik het zo zeggen: de schillen vind ik toch wel een beetje een gedoe (ook al wen ik er wel steeds meer aan). Voordeel is dat je de schillen drie keer kunt gebruiken, maar dat moet je dan wel weer bijhouden en dat vind ik dan weer lastig. Voordeel van de schillen is wel dat je nauwelijks wat te sjouwen hebt! Ik ben meer van het gebruiksgemak en zou ik dan toch eerder kiezen voor de vloeibare variant. Maar dat is uiteraard heel persoonlijk.

Seepje Zomerse Vakantiegeur
100 % plantaardig wasmiddel, schillen, 30 wasbeurten

twitterbutton.nl