Smackies: vrolijke gekleurde shuttles die plakken [recensie]

Smackies Basis set Big Set los shuttles gadgets special edition glow in the dark goud glitter Goliath Games doelwitten stickers verpakking verwijderen sticker oppervlak plaksporen punten spel spelregels gooien beurt winnaar zuignap schoonmaken vochtig speelgoed speelset spelen recensie review

Smackies Basis set Big Set los shuttles gadgets special edition glow in the dark goud glitter Goliath Games doelwitten stickers verpakking verwijderen sticker oppervlak plaksporen punten spel spelregels gooien beurt winnaar zuignap schoonmaken vochtig speelgoed speelset spelen recensie reviewSmackies! Een nieuwe, coole gadget die op elk glad oppervlak blijft plakken. Smackies verschijnen in elf kleuren. Verzamel ze allemaal! In de Smackies Big Set zitten vier gewone shuttles plus één special edition Smackie: een glow in the dark, een gold of een glitter shuttle. Bovendien zitten in de big set maar liefst vijf doelwitten waardoor je een hogere moeilijkheidsgraad kunt kiezen.

 

 

Recensie:
De gekleurde Smackies  werden direct nieuwsgierig bekeken door mijn dochter en haar vriendinnen. Al snel hadden ze door dat deze geinige dingen op deuren en ramen gemikt konden worden, dus dat wilden ze wel even uittesten. Voordat ze aan de slag konden, eerst maar eens de boel uitpakken en kijken wat er allemaal in de Smackies Big Set  zit.

Smackies Basis set Big Set los shuttles gadgets special edition glow in the dark goud glitter Goliath Games doelwitten stickers verpakking verwijderen sticker oppervlak plaksporen punten spel spelregels gooien beurt winnaar zuignap schoonmaken vochtig speelgoed speelset spelen recensie reviewSmackies

Wij hebben de Smackies Big Set  in huis en op de verpakking staat al dat er één verrassing in zit. Uiteraard gaat de nieuwsgierigheid het meest uit naar de onbekende Smackie. Zal dat een gouden, een glow in the dark of een glitter variant zijn? Wanneer je de doos opent, kon je er pas achter en wij ontdekten dat we een groene glitter variant als bonus hadden. In totaal zitten er dus vijf Smackies  in en 5 doelwitten: drie van 20 punten, één van 10 (lekker groot) en één van 50 punten, de kleinste van allemaal. Volgens Goliath zijn de doelwitten herbruikbaar en kun je deze opplakken, maar ook weer eenvoudig verwijderen van het oppervlak. Ik probeer het eerst maar eens met één doelwit uit op de deur. Inderdaad. Deze plakt goed vast, maar laat ook eenvoudig weer los zonder plaksporen. Het beginnetje krijgen om de sticker te verwijderen kan even lastig zijn, maar als je dat hebt trek je zo de sticker los.
Verder zit er nog een stickervel met ogen en monden in, hiermee kun je de special edition shuttle van een gezichtje voorzien, maar ook de andere shuttles bieden nog op twee plekken ruinte voor gezichten. Kinderen kunnen zich dus helemaal uitleven met maffe gezichten maken!

Het spel

Uiteraard kun je elk mogelijk variant bedenken op het Smackies  spel. Volgens de spelregels die er bij zitten, gooi je om beurten en als je een schijf hebt geraakt mag je deze pakken. Hier in huis wordt het spelletje anders gespeeld, we laten de schijven gewoon op de deur zitten en elke speler gooit achter elkaar alle vijf de shuttles. Daarna worden de punten geteld en degene met de meeste punten is uiteindelijk de winnaar.

Smackies Basis set Big Set los shuttles gadgets special edition glow in the dark goud glitter Goliath Games doelwitten stickers verpakking verwijderen sticker oppervlak plaksporen punten spel spelregels gooien beurt winnaar zuignap schoonmaken vochtig speelgoed speelset spelen recensie reviewMikken, plakken en loslaten

Het mikken van de shuttles zodat ze met hun zuignap op een glad oppervlak blijven plakken is even wennen. Maar gelukkig bleek dat al snel te lukken. Wel moet je – wanneer je alle punten telt na de vijf worpen, even opletten tussentijds, want soms vallen ze – na een poosje – er vanzelf van af. Plakken ze nog, dan trek je de Smackies  er eenvoudig zelf af. Wanneer de zuignappen niet meer goed blijven plakken, kun je ze even schoon maken en wat vochtig maken. Dan kun je weer een langere tijd vooruit met spelen.

Je hebt ook een Main set, deze bevat 3 shuttles en één doelwit met daarop – van binnen naar buiten – de punten 50, 20 en 10. Om je set helemaal compleet te maken qua kleuren, kun je de shuttles ook los kopen. In totaal zijn er 11 verschillende varianten.

Bekijk op Bol.com logoSmackies
Speelgoed, 6+, Goliath Games