Snoep je snel Renspel: Het lekkerste spelletje om te spelen [recensie]

Snoep je snel renspel Nova Carta cadeau bordspel mens-erger-je-niet snoep

 

Jaag op de kleur snoepjes met je lievelingssmaak!

Het lekkerste spelletje om te spelen, maar erger je niet.
Dat is: Snoep je snel Renspel.

 

 

 

Recensie:
Als je een spelletje met snoep in huis krijgt om te recenseren, dan moet je dat natuurlijk gelijk gaan spelen. Mijn dochter keurde het spel natuurlijk meteen goed, want wie wil er nu niet met snoepjes spelen en de winst lekker verorberen! Gelukkig blijkt het Snoep je snel Renspel snel speelklaar te zijn, zodat het spelen kan beginnen.

Snoep je snel Renspel

Snoep je snel renspel bordspel nova carta cadeau speel en snoep mens-erger-je-niet recensieHet Snoep je snel Renspel is te vergelijken met een ouderwets potje mens-erger-je-niet. Alleen zijn de spelregels iets aangepast. Elke speler speelt met vijf pionnen in één kleur. De pionnen zijn in dit geval de Tikkels die uiteraard worden meegeleverd. Er zijn Tikkels in de smaken drop, dropmint, caramel en cola. Je kunt dus strategisch kiezen voor je lievelingssmaak, maar dan moet je ze wel veilig in je eigen huisje weten te krijgen!
Elke speler begint met één pion op het speelbord, welke wordt geplaatst op het startvak elke speler.

Als je aan de beurt bent, gooi je met de dobbelsteen en ga je het aantal vakjes vooruit. Tot zover hetzelfde als met het bekende spelletje. Kom je precies op een pion van een ander uit, dan mag je deze er dus af gooien. Maar in plaats van dat de pion weer terug wordt gegeven aan de speler, mag je deze direct in jouw snoepcontainer doen.
Ook als je met jouw pion een heel rondje hebt weten te lopen, eindigt je snoepje in jouw snoepcontainer. Deze snoepcontainer is het gaatje dat zich aan het einde van het paadje naar jouw huisje bevindt.

snoep je snel renspel nova carta bordspel speel snoep recensie mens-erger-je-niet
Speelplezier

Van elke kleur / smaak Tikkels zit er een zakje met twaalf stuks in de verpakking. Waarom dit aantal is mij niet duidelijk, aangezien je per 5 Tikkels speelt. Wanneer de snoepjes op zijn kun je dit zien als het einde van het Snoep je snel Renspel,maar met een nieuw gekochte zak Tikkels (of andere lekkere snoepjes) blaas je het Snoep je snel Renspel eenvoudig weer nieuw leven in. De compacte vierkante speelborden (waarin de snoepjes en dobbelsteen ook bewaard worden) nemen niet veel ruimte in, dus je kunt het spel ook gewoon tijdelijk wegzetten en zodra er een feestje of tijdens een druilerige vakantiedag weer tevoorschijn halen. Zo kun je eindeloos blijven genieten van het Snoep je snel Renspel!

Snoep je snel Renspel
Bordspel, 2-4 spelers, 6+, Nova Carta

twitterbutton.nl