Speurneus Paddington [recensie]

Speurneus Paddington Michael Bond Voorleesboek Zelf lezen recensiePaddington verovert al meer dan vijftig jaar de harten van kinderen over de hele wereld. ‘Beren zoals Paddington zijn erg zeldzaam,’ zei mevrouw Bird, ‘en dat is maar goed ook, want anders zou het ons nog een fortuin kosten aan marmelade.’ En er zijn nog veel meer redenen waarom het maar goed is dat beren zoals Paddington zeldzaam zijn. Of het nou gaat over behangen, speurwerk of fotografie; de beer uit Peru zorgt telkens weer voor zijn eigen zooitje ongeregeld. Dit is het tweede boek vol avonturen over Paddington. Lees ook deel één: Een beer genaamd Paddington.

 

 

 

Recensie:
Beertje Paddington verovert al jaren de harten van kinderen, maar ook van mening volwassene. Met zijn schattig voorkomen, kun je niet anders dan van Paddington houden. Speurneus Paddington is het tweede boek over deze charmante beer. Overigens kan dit boek prima los gelezen worden van zijn eerste boek: Een beer genaamd Paddington.

Speurneus Paddington

Hier in huis wordt Speurneus Paddington als voorleesboek gebruikt en dat komt vooral door Speurneus Paddington Michael Bond recensie zelf lezen voorleesboek uitgeverij moonhet ontbreken van veel prenten. Er staan wel een aantal zwart-wit tekeningen in, maar het boek bestaat voornamelijk uit tekst. Deze tekst heeft een prettig lettertype en formaat, zodat het voor kinderen vanaf een jaar of acht ook prima zelfstandig te lezen is.

Herkenbaar

De belevenissen van Speurneus Paddington zijn voor kinderen herkenbaar, vooral omdat er regelmatig iets anders gaat dan gepland. Tijdens een verfklus druipt de verf van zijn kwast, over zijn pootje heen. Tijdens het behangen beplakt hij per ongeluk ook de deur en wanneer hij zich verkleed als Sherlock Holmes, valt hij al snel door de mand…
Juist dat er zo veel mis gaat, zorgt er voor dat kinderen zullen genieten van dit verhaal. Want de situaties waarin Paddington beland, zijn altijd enorm grappig.

Of je Speurneus Paddington als voorleesboek gebruikt of als kinderen er zelf uit lezen: het is een boek om van te genieten voor jong en oud. Bovendien verveelt het verhaal niet snel, waardoor je het na een tijdje toch weer uit de kast pakt.

Bekijk op Bol.com logoSpeurneus Paddington – Michael Bond
Voorleesboek / Zelf lezen, hardcover, 144 pagina’s, Uitgeverij Moon

twitterbutton.nl