Sprong in de wildernis: Deel 2 van The Finisher [recensie]

Sprong in de wildernis The Finisher Deel twee vervolg vechten voor de waarheid david baldacci recensie Stel je voor, je bent vijftien jaar en je wordt veroordeeld om te vechten tegen de sterkste mannen van het dorp. En opgeven is niet toegestaan… Dat is de straf die Vega Jane krijgt opgelegd wanneer ze wordt betrapt met een plattegrond van het verboden Moeras dat het dorp omringt. Winnen lijkt onmogelijk, maar het is de enige mogelijkheid om te overleven. Vega zal alles moeten geven om haar leven te redden – en eindelijk te ontdekken wat zo angstvallig geheim moet blijven.
Het spannende vervolg op Vechten voor de waarheid.

 

 

Recensie:
Sprong in de wildernis is het tweede deel van de boekenreeks The Finisher van David Baldacci. Het is het vervolg op Vechten voor de waarheid. Voor je dit boek gaat lezen, is het sterk aan te raden eerst Vechten voor de waarheid te lezen, indien je dit nog niet hebt gedaan. Anders zul je veel dingen niet snappen tijdens het lezen…

Sprong in de Wildernis

Ik ben gek op de schrijfstijl van Baldacci en hoewel The Finisher totaal iets anders is dan zijn bekende genre, is zijn pakkende schrijfstijl gehuld in mysterie ook hier aanwezig. Vechten voor de waarheid heb ik met ontzettend veel plezier gelezen, dus ik zat al te wachten op het moment dat ik kon gaan lezen in Sprong in de wildernis.

The Finisher Vechten voor de WaarheidSprong in de Wildernis gaat verder waar Vechten voor de waarheid was gebleven. Vega staat voor het gerecht omdat ze een boek in haar bezit had waar een plattegrond in staat van het Verboden Moeras. Hoewel er mensen zijn die haar liever voor altijd opgesloten zien in Valgat of nog erger, krijgt Vega “slechts” de straf dat ze mee moet vechten in het Duellum. In deze wedstrijd zal ze letterlijk voor haar leven moeten vechten, aangezien de sterkste mannen van het dorp hieraan mee doen. Bovendien zijn er zo weinig regels dat Vega Jane echt voor haar leven moet vrezen… Zal het haar toch lukken om deze oneerlijke strijd op de één of andere manier te overleven?

Eén ding weet Vega zeker nu ze voor het bezit van de plattegrond is berecht. Er is iets geheimzinnigs aan de hand met het Bitterbos en  het Verboden Moeras. Vega zal niet rusten voordat ze het geheim ontmaskerd heeft…

Sprong in de wildernis eindigt – net zoals Vechten voor de waarheid – met een verpletterend open einde, waardoor je maar één ding wil: Verder lezen! Ik kijk dan ook met smart uit naar het volgende deel van The Finisher!

Bekijk op Bol.com logoThe Finisher: Sprong in de wildernis – David Baldacci
Young Adult, paperback, 216 pagina’s, Leopold