Squiz: Het handige knijpzakje om zelf te vullen

Squiz knijpzakjes fruitmoet, groentehapje babymaaltijd herbruikbaarPraktisch voor moeders en leuk voor kinderen: Voor baby’s handig om klaargemaakte hapjes in mee te nemen of te geven. Voor kinderen een leuk alternatief voor de wegwerp knijpzakjes die vaak de favoriete keuze zijn in de tas. Daar kleven namelijk een aantal nadelen aan: prijzig, toevoegingen, conserveringsmiddelen en veel afval. Al een grote hit in Amerika, en nu ook verkrijgbaar in Nederland! Herbruikbare knijpzakjes zijn het ecologische, gezonde en economische alternatief. En toch net zo handig!

 

Recensie:
Knijpzakjes, iedere ouder kent ze wel. Praktisch voor onderweg, maar niet de goedkoopste oplossing. Bovendien is het assortiment qua inhoud beperkt en groeit de afvalberg onnodig hard. Maar daar komt met Squiz verandering in.

Squiz

Squiz zijn de bekende knijpzakjes, maar dan zonder inhoud. Je kiest zelf eenvoudig wat er in het zakje gaat. Fruitmoesjes, groentehapjes of een complete maaltijd: het kan allemaal! Zo kun je als ouder in één keer meerdere tussendoortjes of maaltijden klaar maken. Je pureert het eten, giet het in de zakjes en sluit deze met de dubbele sluiting. De Squiz zakjes die je niet nodig hebt kun je bewaren in de koelkast of diepvries. Op het zakje is ruimte om op te schrijven wat er in zit en eventueel wanneer je het hebt gemaakt. Opwarmen gaat heel eenvoudig in een bakje warm water of onder de warme kraan. Het kan eventueel ook in de magnetron, maar dit wordt door Squiz zelf afgeraden.  Na gebruik was je de zakjes en dop af en laat je het drogen. De zakjes en dop kunnen ook in de vaatwasser gereinigd worden. Zo zijn de zakjes weer klaar voor het volgende gebruik. Eén Squiz zakje kun je ongeveer vijftig keer gebruiken.

Squiz in de praktijk

Squiz knijpzakje fruitmoes groentemoes groentehapje fruithapje baby peuter maaltijd herbruikbaar navulbaarToen ik voor het eerst iets las over Squiz, was ik direct enthousiast. Dus ik ben ook erg benieuwd of Squiz in de praktijk ook zo prettig in gebruik is. Ik maak de zakjes schoon en besluit zelf appelmoes te maken. Nadat dit klaar is open ik aan de onderkant een zakje en vul met een lepel het zakje tot de markering met appelmoes. Het zakje is voorzien van een dubbele sluiting en deze gaat eenvoudig dicht. De dubbele sluiting kan een druk van 50 kilo aan, dus de kans op lekkage is erg klein. De zakjes stop je eenvoudig in je tas wanneer je op pad gaat en het is praktisch dat je een voorraad maaltijdoplossingen in de koelkast of vriezer kunt bewaren. Zelf zal ik de Squiz zakjes niet vaak gebruiken, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik geen kleine kinderen meer in huis heb. Als ik dit had gehad toen mijn dochter nog een baby/peuter was, dan had ik dit product zeker vaak gebruikt.

Squiz sophie la girafe knijpzakjes herbruikbaar navulbaar fruitmoes groentehapje maaltijd baby peuterSquiz knijpzakjes

Ik heb ter recensie een setje Squiz Carnaval zakjes gekregen. Deze set bestaat uit drie zakjes met elk een inhoud van 130 ml. De vrolijke dieren geven de zakjes een aantrekkelijke uitstraling. Nieuw in het assortiment zijn ook de Sophie la Girafe Squiz zakjes. Deze set bestaat eveneens uit drie zakjes, maar dan met een inhoud van 90 ml. Via de webwinkel van Squiz zijn beide zakjes eenvoudig te bestellen.

 

Winactie

Ben jij ook overtuigd van het gemak van Squiz? Houdt dan onze pagina in de gaten, want binnenkort kun je een set Squiz Carnaval zakjes winnen.

Squiz

twitterbutton.nl