Taart uit de blender [recensie]

Taart uit de blender Guillaume Marinette kookboek Karakter Uitgevers recepten volkorenmeel scheiden topping vulling zoete hartige taarten oventijd bereidingstijd beslag tips trucs bakken afwerking vegetarische diner hartige vulling splitsen stevige bodem zachte bovenkant mixer keukenmachine avondeten recensie review

In een halfuurtje een taart op tafel zetten? Het kan! Probeer eens de romige chocoladetaart met gehakte hazelnoten, de rabarber-meringuetaart of die met speculaas of frambozen en witte chocolade. Ook een hartige taart is zo gefikst: wat dacht je van tomaten-feta, uien-geitenkaas, curry of zalm? De recepten gaan over alles in één: één keer voorbereiden, één keer de oven in en dan een perfecte taart. (Je hoeft het deeg dus niet apart te maken.) Meng alle ingrediënten, giet ze in een bakvorm en zet deze in de oven. Tijdens het bakken splitst de taart zichzelf in tweeën: een knapperige deegbodem met een zachtere bovenkant en vulling. Snel en ongelooflijk lekker!

Recensie:
Een originele manier om taarten te bakken vind je in dit aantrekkelijke bakboek. Taart uit de blender laat zien dat het eenvoudig en makkelijk is om deze zoete én hartige taarten te maken. Mixen in de blender, in de oven zetten en klaar!

Taart uit de blender

Wanneer je plotseling bedenkt dat er straks visite komt en je niks in huis hebt gehaald, pak je dit boek en ga je met gemak aan de slag. Of je wilt eens iets anders als avondeten op tafel zetten. Geen bereidingstijd van twee uur, maar mixen, in de oven zetten en klaar! Met mixen wordt bedoeld dat je het in de blender doet. Met een gewone mixer of keukenmachine lukt het minder goed. Origineel toch om een heerlijke taart met een blender te kunnen maken?!

Taart uit de blender Guillaume Marinette kookboek Karakter Uitgevers recepten volkorenmeel scheiden topping vulling zoete hartige taarten oventijd bereidingstijd beslag tips trucs bakken afwerking vegetarische diner hartige vulling splitsen stevige bodem zachte bovenkant mixer keukenmachine avondeten recensie review Erg grappig dat je alles in één keer in de blender doet en zo in het taartblik. Het bakken van een taart was nog nooit zo makkelijk. Geen moeilijk stappenplan waarbij je eerst dit, daarna dat moet doen. Nu heb je misschien een beeld voor je dat het er rommelig uitziet. Hoe werkt het eigenlijk?

Bereiden in de blender

Alle ingrediënten meng je in de kom van de blender. Je mixt het geheel goed door elkaar en giet het in de bakvorm. Het taartbeslag moet je nu tien minuten laten staan, zodat het zich kan splitsen. Zware ingrediënten, zoals het volkorenmeel, zakken naar de bodem en de lichte vulling komt naar boven. Zo krijg je, nadat het in de oven verhit is, een taart met een stevige bodem en een zachte bovenkant.

Het boek ziet er aantrekkelijk uit. Prachtige foto’s laten de heerlijkste taarten zien. Het boek is verdeeld is in twee categorieën; niet alleen zoete recepten, maar ook taarten die je als diner kan eten met een hartige vulling. Er zijn ongeveer evenveel zoete als hartige taartrecepten. Ook vind je veel vegetarische recepten.

Na de tips en trucs, waarbij onder andere het principe van het bakken in de blender wordt uitgelegd, volgen de recepten. Hierbij staat aangeduid voor hoeveel personen de taart is en wat de bereidingstijd én oventijd is. De ingrediënten zijn uitgesplitst in beslag en de afwerking en opmaak. Deze laatste stap valt dus buiten het mixen, maar kost weinig tijd. De topping of vulling geeft net iets extra’s. Bij de zoete recepten in dit bakboek wordt vaak volkorenmeel gebruikt. Daardoor wordt de scheiding nog duidelijker.
Een makkelijke en snelle manier om de heerlijkste taarten op tafel te zetten!

Taart uit de blender – Guillaume Marinette
Kookboek, hardcover, 76 pagina’s, Karakter Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *