Te koop: Spannende thriller over de makelaardij wereld!

Te koop Eva Monte Crime compagnie Amersfoort

 

 

 

Te Koop: Originele thriller die een perfect inkijkje geeft in de smeuïge verhalen die zich afspelen achter gesloten deuren.

Het is 2013. Nederland zucht onder de crisis, er is nauwelijks beweging op de woningmarkt. Gelukkig is er hoop. Makelaar Richard Hoek hanteert onorthodoxe methodes om de huizen van zijn radeloze klanten te verkopen. Hij laat echter een spoor van vernieling na…

 

Recensie:
Een thriller die zich afspeelt in mijn eigen woonplaats Amersfoort. Dat wekt absoluut mijn interesse wel en dus begin ik enthousiast te lezen in Te koop. Al snel blijkt dat het verhaal, dat zich afspeelt in de makelaardij, je direct gevangen houdt. Je maakt kennis met belangrijke personages uit het boek en je voelt dat er iets staat te gebeuren. De vraag is alleen wat.

Makelaar Richard Hoek is de makelaar bij wie je moet zijn als je huis verkocht moet worden. Hij kan als geen ander een huis verkopen. Dat hij daar zo zijn eigen methodes voor heeft, weten de klanten op dat moment nog niet. Alleen komen ze daar stukje bij beetje toch achter en dan werpt een vreemde kijk op de zaken van Richard Hoek. Maar niemand had ooit kunnen bedenken dat het zo uit de hand zou lopen…

Verhaallijn & Schrijfwijze

Te koop is vlot en onderhoudend geschreven. Het begint met en proloog waarin een heftige gebeurtenis centraal staat. Daarna springt het boek twaalf jaar verder in de tijd. Zelfs wanneer er nog niet veel aan de hand is, voel je dat er iets staat te gebeuren. Stukje bij beetje krijg je als lezer door welke verkoopmethoden Richard Hoek gebruikt om alle huizen die hij in de verkoop heeft, snel te verkopen. De verkopende partijen lijken op geen enkele manier op elkaar, maar toch hebben ze één ding gemeen: ze vertrouwden hun makelaar. En dat ze dat wellicht beter niet hadden kunnen doen, ontdekken ze als het te laat is.

Amersfoort

Te koop speelt zich dus af in mijn eigen woonplaats Amersfoort. Uiteraard is het geen must om deze stad te kennen. Maar als je de stad wel kent, is het wel heel erg leuk om Te koop te lezen. De locaties die benoemd worden zie je voor je, je weet de plaats en daar werpt het verhaal een heel ander licht op. Zeker als je van thrillers houdt, kun je als inwoner van Amersfoort eigenlijk niet om dit boek heen! Maar goed, ook al heb je niets met de stad, dan nog is dit een herlijk boek dat je nauwelijks weg kunt leggen!

Te koop – Eva Monte
Thriller, paperback, 335 pagina’s, Crime Compagnie

twitterbutton.nl