Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur [recensie]

Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur Andrew Judge Chris Judge Lannoo recensie review missie graphic novel tekenen schrijven vouwen scheuren

 Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur Andrew Judge Chris Judge Lannoo recensie review missie graphic novel tekenen schrijven vouwen scheuren In dit boek ben jij de baas! Kasper Krabbel gaat op spionnenavontuur. Help jij hem bij zijn missie? – Bepaal zélf hoe de personages eruit zien – Bouw zélf een stad – Ontwerp zelf een gigantische robot om te strijden tegen… – de gemeneriken die je zélf hebt getekend.

 

 

 

 

 

 

Recensie:
Dit boek is niet een gewoon leesboek. Het is een spannend verhaal, die je zelf nog af moet maken. Want terwijl je Op spionnenavontuur gaat, moet je ook zelf volop aan de slag. Tekenen en schrijven, maar ook vouwen en scheuren…

Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur

Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur Andrew Judge Chris Judge Lannoo recensie review missie graphic novel tekenen schrijven vouwen scheuren Dit is het tweede boek in de reeks Teken en schrijf je eigen boek. Het eerste deel is Op avontuur in de ruimte, maar deze hebben wij niet gelezen. Gelukkig blijkt dat ook niet nodig, want dit is een compleet nieuw avontuur. Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur daagt zelfs de niet-lezers uit om dit boek op te pakken!

Het boek begint met een korte, maar grappige inleiding. Een spion geeft direct aan dat hij een geheime missie voor je heeft. Hierbij wordt direct duidelijk dat dit geen gewoon leesboek is. Direct moet je op zoek gaan naar een potlood of pen en moet je deze ook uittesten… In het boek ja! Neem daarbij het duidelijke letterformaat en de graphic novel stijl die het boek heeft en je merkt al snel dat dit verhaal makkelijk weg leest. De opdrachten om zelf te tekenen, schrijven, vouwen en scheuren zorgen voor nog meer plezier tijdens het lezen!

Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur Andrew Judge Chris Judge Lannoo recensie review missie graphic novel tekenen schrijven vouwen scheuren

 

Voor de kinderen die altijd superzuinig op hun boeken zijn, is het wellicht even wennen. Maar ook zij zullen al snel verkocht zijn en lekker aan de slag gaan met de opdrachten.

Op spionnenjacht is een vrolijk, maar ook spannend avontuur. Kasper gaat op zoek naar een dader. En natuurlijm moet jij hem helpen de juiste persoon te vinden. Door hem te helpen met tekeningen en keuzes te maken, bepaal jij hoe het verhaal loopt. Aan het einde kom je pas achter wie de dader is, en de kans is groot dat jij absoluut niet de goede persoon op het oog had!

 

 

Teken en schrijf je eigen boek: Op spionnenavontuur – Andrew & Chris Judge
Zelf lezen, hardcover, 144 pagina’s, Lannoo