Teken het maar [recensie]

Teken het maar university games recensie review spel 7+ tekenen zandloper raden

Teken het maar university games recensie review spel 7+ tekenen zandloper raden

 

 

 

Het (te) gekke spel met de meest hilarische en absurde scènes! Iedere speler neemt een WIE- WAT- en WAAR- kaart en tekent op basis van deze kaarten een grappige en gekke scene. De andere spelers moeten raden welke scene getekend werd.

 

 

 

Recensie:
Teken hat maar university games recensie review wie wat waar bart simpson parachute springen in een iglo tekenen raden zandloper Een compact blikje; vier potloodjes, een zandloper en drie stapel kaartjes. Zorg dat je stapels papier binnen handbereik hebt liggen, want ongetwijfeld houdt je dit spel lang vol als je eenmaal begonnen bent! Wat een hilarisch spel! We hebben hier enorm veel plezier van en liggen vaak dubbel van het lachen. Teken het maar is superleuk!

Teken het maar

Alle spelers pakken een vel papier, een potlood en drie kaartjes: één Wie, één Wat en één Waar kaartje. Op de kaartjes staan korte beschrijvingen en je moet deze drie dingen tekenen, maar dan wel in één tekening. Dat is Teken het maar!
Voorbeeld: je pakt de volgende kaartjes:
Wie: Bart Simpson
Wat: Parachute springen
Waar: In een iglo
teken het maar wie wat waar recensie review familiespel tekenen raden zandloper university games
Dan kun je lekker creatief aan de slag, maar let wel op de tijd. Zodra de zandloper leeg is gelopen, is de tijd verstreken en moet je stoppen met tekenen. Daarna moeten de andere spelers gaan raden wat je hebt getekend. Weten andere spelers Wie, Wat en Waar te raden?

Eerst tekenen, daarna raden

Alle spelers gaan tegelijkertijd aan de slag met tekenen. Alle spelers pakken een Wie-, Wat- en Waar- kaartje en de zandloper wordt omgedraaid. Alle spelers proberen zo duidelijk mogelijk hun eigen scene te tekenen. Pas als de zandloper (2 minuten) leeg is, stopt iedereen met tekenen. Daarna laat steeds één speler zijn of haar tekening zien aan de andere spelers. Alle spelers mogen nu gaan raden, hierin zijn geen beurten, maar iedereen raadt tegelijkertijd.

Puntentelling

Ik speel dit spel vaak met mijn dochter en eigenlijk hebben we nog geen enkele keer punten bijgehouden. Wij hebben gewoon enorm veel lol tijdens het tekenen en raden, dat wij het spelelement eigenlijk gewoon vergeten.

teken het maar wie wat waar recensie review tekenen raden zandloper university games spel familie gezelschapsspel 7+ Met twee spelers krijgt de tekenaar één punt per geraden onderdeel. Bij drie of meer spelers krijgt de speler die een onderdeel raadt één punt en de tekenaar ook voor elk geraden onderdeel.

Teken het maar is echt een super leuk spel. De speeltijd (met drie speelrondes) is ongeveer 20 minuten, maar wij spelen eigenlijk gewoon hoe lang wij er lol in hebben. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en voor hen is het spel zeker wel te spelen. De personen zijn vaak dieren of andere bekende figuren (Superman bijvoorbeeld) en de activiteiten en plaatsen zijn ook algemeen bekend. Wat overigens niet betekend dat het eenvoudig is om het te tekenen!

Bekijk op Bol.com logoTeken het maar (compacte reiseditie)
Spel, 7+, Spelers: 2+, speeltijd: ca. 20 min, University Games
Hieronder een filmpje van Teken het maar
(grote doos, meer tekenopdrachten) maar de basis is hetzelfde.