To the moon [recensie]

De zeventienjarige Amy is best tevreden met haar leven. Hoewel haar vader is overleden toen ze nog een baby was, heeft het gemis nooit een grote rol gespeeld. Met haar moeder heeft ze een goede band en ze is dol op haar oudere broer Liam, die in Groningen studeert maar regelmatig naar huis komt. En dan zijn er natuurlijk haar trouwe vrienden, onder wie Britt, haar bff. Maar als er een nieuwe leraar op school komt, staat Amy’s leven binnen de kortste keren compleet op z’n kop.

Recensie:
To the moon is een op waarheid gebaseerd verhaal. Een Young Adult roman over hoe je leven op slag kan veranderen, maar vooral ook over hoe belangrijk vrienden zijn. Over moeilijke keuzes maken en mensen om je heen hebben, die van je houden.

To the moon

To the moon Susanne Koster Young Adult Clavis tevreden leven vader overleden baby gemis rol moeder band broer Groningen huis vrienden BFF leraar school compleet kop waarheid gebaseerd verhaal roman leven veranderen belangrijk vrienden mensen keuzes leeservaring begonnen poging definitief leeftijd schrijfstijl merk boeken YA schrijfwijze jeugdig zinnen kort app gesprekken afkortingen realistisch lezen gemakkelijker prettiger verklarende woordenlijst persoonlijk irritant bladeren betekenissen zoeken gebladerd verhaallijn gelezen spoilers afschrikken feit boek vroegtijdig recensie review Amy is zeventien en woont alleen met haar moeder, alhoewel haar studerende broer regelmatig naar huis komt. Haar vader is overleden toen ze een baby was, dus ze weet niet beter dan dat ze maar één ouder heeft. Ze heeft fijne vrienden en heeft een fijn leventje. Een leven dat al snel op zijn kop gezet wordt, wanneer er een nieuwe leraar op school komt…

Leeservaring

Ik ben begonnen in het verhaal, heb het daarna aan de kant gelegd, later nog eens een poging gewaagd, maar uiteindelijk definitief weggelegd. En dat ligt niet aan het verhaal, maar wel aan mijn leeftijd en de schrijfstijl. Het is een Young Adult en dat merk je aan alles. Hoewel ik vaak YA boeken lees, stoor ik me hier aan de schrijfwijze. De manier van schrijven is te jeugdig voor mij, de zinnen zijn mijn inziens te kort. De app gesprekken die in het boek voorkomen, bevatten afkortingen. Deze zijn realistisch zijn, maar maakt het lezen er niet gemakkelijker of prettiger op. Achterin staat wel een verklarende woordenlijst, maar persoonlijk vind ik het te irritant om steeds te moeten bladeren om betekenissen op te zoeken.

Natuurlijk heb ik wel even door het boek heen gebladerd en stukken gelezen waar ik nog niet was en de verhaallijn lijkt mij zeker wel erg mooi. Om geen spoilers te geven, wil ik daar niet te veel over uitweiden. Maar laat je vooral niet afschrikken door het feit dat ik het boek vroegtijdig weg heb gelegd.

To the moon (▶bol)
Auteur: Susanne Koster
Genre: Young Adult
Pagina’s: 240
ISBN: 9789044853179
Uitgeverij: Clavis

*Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.