Vakantie bij Tiffany’s [recensie]

Vakantie bij Tiffany's Francesca Baldacci The house of books Breakfast at tiffany'sTwee maanden voor haar huwelijk wordt Angy gedumpt door haar verloofde. Woest en verdrietig vertrekt ze naar Italië, waar ze een vakantiebaantje vindt bij Tiffany’s, een hotel in jaren zestig stijl waar alles herinnert aan de film Breakfast at Tiffany’s. Angy kan het meteen goed vinden met alle gasten, behalve met Renato, de macho adjunct-directeur van het hotel. Hij is onverdraaglijk hufterig maar heeft onweerstaanbare groene ogen en is zó knap. Angy vindt de mysterieuze Giulio van kamer acht veel aardiger, hoewel hij duidelijk iets te verbergen heeft. Wie is hij? In het romantisch gelegen hotel Tiffany’s aan de Adriatische kust blijkt niets onmogelijk.

 

Recensie:
Fans van de film Breakfast at Tiffany’s moeten Vakantie bij Tiffany’s gewoon lezen! Dit boek is een hommage aan deze romantische film. Het boek – en het hotel Tiffany’s – ademt de sfeer van deze romantische film. Zal Angy hier haar liefdesverdriet kunnen verwerken?

Vakantie bij Tiffany’s

Angy staat op het punt te gaan trouwen, maar twee maanden voor de mooiste dag uit haar leven, wordt dit droomhuwelijk beëindigd nog voordat het begonnen is. Haar verloofde Marco verlat haar voor een ander. Angy is ten einde raad en haar ouders hopen dat een zomer in een andere omgeving haar goed zal doen. Ze kan terecht in het hotel van haar tante’s: Hotel Tiffany. Daar steekt ze haar handen uit de mouwen, studeert ze en geniet ze van de romantische setting aan zee.

Vakantie bij Tiffany’s draait om het leven van Angy dat ze weer moet oppakken. Ondanks haar liefdesverdriet, voelt ze zich al snel aangetrokken door één van de gasten. Een mysterieus type die de hele zomer verblijft in hotel Tiffany’s. Wie is deze mysterieuze Giulio en voelt hij ook iets voor Angy?
Angy heeft het uitstekend naar haar zin in het hotel, alleen krijgt ze de kriebels van de knappe, maar ontzettend arrogante adjunct-directeur Renato. Waarom haar tante’s hem hebben aangenomen, is voor haar een compleet raadsel. Zelfs Kat – de poes – lijkt niets te moeten weten van Renato.

Het ultieme vakantieboek

Vakantie bij Tiffany’s is het vakantieboek bij uitstek. Heerlijk genieten van een mooi vakantieverhaal in de sfeer van Breakfast at Tiffany’s.

Bekijk op Bol.com logoVakantie bij Tiffany’s – Francesca Baldacci
Romans, paperback, 304 pagina’s, The House of Books

twitterbutton.nl