Vegetarisch het jaar door [recensie]

Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch.
In Vegetarisch het jaar door geeft Anna Jones vindingrijke vegetarische recepten, geschikt voor alle zes(!) seizoenen: van het begin van het jaar, het vroege voorjaar en de lente tot de zomer, herfst en winter. Anna’s meer dan 250 makkelijk te bereiden gerechten zitten boordevol smaak. Of het nu gaat om tomaten met dragon en groene olie, bonen met vlierbessendressing en burrata, platbrood met gerookte aubergine of honing-koriandercitroencake.

Recensie:
Of je nu flexitariër bent of volledig vegetarisch eet, dit kookboek is voor iedereen die van een maaltijd zonder vlees wil genieten. Gezond, simpel en lekker!

Vegetarisch het jaar door

Je ziet het steeds vaker in kookboeken: er wordt met de seizoenen gekookt. Ook in Vegetarisch het jaar door zijn de recepten verdeeld op basis van de seizoenen, zodat je met verse seizoensproducten kunt koken. Overigens kom je in dit boek zes seizoenen tegen omdat er ook rekening wordt gehouden met het begin van het jaar én het vroege voorjaar.

Vegetarisch het jaar door Anna Jones kookboek Fontaine Uitgevers recepten hoofdstukken seizoenen basisrecepten ingrediënten snel simpel eenvoudig gezond stapsgewijs combinaties smaaklijnen toevoeging praktisch flexitariër ingrediëntenlijst het begin van het jaar tekenen van de lente de eerste warme dagen zomer herfst winter recensie reviewHet is een dik kookboek dat opgedeeld is in de volgende hoofdstukken: Het begin van het jaar, tekenen van de lente, de eerste warme dagen, zomer, herfst, winter en als laatste nog een praktische afsluiter: basisrecepten.

Hoewel je voor sommige recepten best aardig wat ingrediënten nodig hebt, zijn de recepten over het algemeen eenvoudig te maken. Laat je dus vooral niet afschrikken door een lange ingrediëntenlijst, want meestal blijkt het wel mee te vallen. De recepten staan stapsgewijs en duidelijk beschreven. Je hoeft dus geen topkok te zijn om te begrijpen wat je moet doen.

Maak je eigen combinaties

Opvallend is dat je af en toe een dubbele gele bladzijde tegen komt. Dit zijn praktische smaakoverzichten of eenvoudige basisrijtjes om een bepaald gerecht te maken, zoals bijvoorbeeld een groene salade. Dit is ideaal om je eigen combinaties te maken. Kies een basisblad, voeg een bittertje toe, voeg iets pittigs toe etc. Uiteraard krijg je voorbeelden van producten die in de categorieën kunt kiezen. Zo maak je steeds verrassende combinaties, maar door de verschillende smaaklijnen te volgen, heb je altijd een lekker resultaat. Dit vind ik persoonlijk een leuke toevoeging, omdat het je uitdaagt om zelf lekker te gaan experimenteren.

Voor iedereen die (soms of altijd) zonder vlees wil koken een ideaal boek om in huis te hebben. Veel variatie qua recepten én niet te lastig om te maken. Er wordt ook gedacht aan praktische elementen, zodat ook doordeweeks (wanneer je weinig tijd of puf hebt) snel een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten.

Vegetarisch het jaar door – Anna Jones
Kookboek, hardcover, 476 pagina’s, Fontaine Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *