De verschrikkelijke sneeuwrat [recensie]

De verschrikkelijke Sneeuwrat Geronimo Stilstone Oerknagers Geronimo Stilton De wakkere Muis reddingsactie bergbeklimmer boodschap spoorloos walnootkloof bergtoppen avontuur gevaar sabeltandtijgers bizarre wezens vormgeving lettertypes kleuren prenten pagina kleur recensie review

De verschrikkelijke Sneeuwrat Geronimo Stilstone Oerknagers Geronimo Stilton De wakkere Muis reddingsactie bergbeklimmer boodschap spoorloos walnootkloof bergtoppen avontuur gevaar sabeltandtijgers bizarre wezens vormgeving lettertypes kleuren prenten pagina kleur recensie reviewIn het prehistorische stadje Rotsfort woont Geronimo Stilstone, een knager met een verwarde vacht en een intellectuele uitstraling. Samen met zijn vrienden beleeft hij de spannendste avonturen, zoals worstelen met dinosaurussen en vechten tegen angstaanjagende sabeltandtijgers. Alpino Hoogtetop is de beroemdste bergbeklimmer aller oertijden. Tijdens een klimtocht door de Walnootkloof verdwijnt hij spoorloos. De Stilstonden laten hem natuurlijk niet aan zijn lot over en wagen zich met gevaar voor eigen muizenleven op de hoge bergtoppen. Maar dat is ook de woonplaats van … de Verschrikkelijke Sneeuwrat!

 

 

Recensie:
De verschrikkelijke Sneeuwrat Geronimo Stilstone Oerknagers Geronimo Stilton De wakkere Muis reddingsactie bergbeklimmer boodschap spoorloos walnootkloof bergtoppen avontuur gevaar sabeltandtijgers bizarre wezens vormgeving lettertypes kleuren prenten pagina kleur recensie reviewHet is weer tijd voor een spannend Oerknagers avontuur van Geronimo Stilstone. In De verschrikkelijke sneeuwrat vindt Geronimo Stilstone een stuk boomschors met daarop een belangrijke boodschap. Alpino Hoogstetop – de beroemdste bergbeklimmer – heeft de boodschap geschreven en hij is in gevaar! Hij is oog in oog komen te staan met een sneeuwrat en vreest voor zijn leven! Natuurlijk komt de familie Stilstone in actie tegen De verschrikkelijke sneeuwrat!

De verschrikkelijke sneeuwrat

Terwijl oma het avontuur ruikt, ziet Geronimo er toch een tikkeltje tegen op. Hij begrijpt als geen ander dat Alpino hulp nodig heeft, maar moeten zij daar echt naar toe? Een ontmoeting met De verschrikkelijke sneeuwrat  is niet echt iets waar hij zich op verheugt…
Samen met oma, zijn zus Thea en neef Klem trekt Geronimo de bergen in, op zoek naar de beroemde bergbeklimmer in nood. De tocht is niet bepaald zonder gevaar, want om hun landgenoot te redden moeten ze eerst nog de beruchte walnootkloof door. Geronimo trilt wanneer hij het smalle, steile bergpad op moet en opeens oog in oog staat met wee sabeltandtijgers!

De verschrikkelijke Sneeuwrat Geronimo Stilstone Oerknagers Geronimo Stilton De wakkere Muis reddingsactie bergbeklimmer boodschap spoorloos walnootkloof bergtoppen avontuur gevaar sabeltandtijgers bizarre wezens vormgeving lettertypes kleuren prenten pagina kleur recensie reviewDe reddingsactie wordt een zware beproeving, vooral voor de angstige Geronimo. Tijdens hun loodzware tocht komen ze nog veel meer bizarre wezens tegen. De pinguïnosaurus, de ijsmierus allesvretor en uiteraard komen ze ook oog in oog te staan met De verschrikkelijke sneeuwrat!  Kortom, een avontuur dat je niet wilt missen!

Vormgeving

Net zoals veel andere boeken van De wakkere Muis is hier weer volop aandacht besteed aan de vormgeving. Vel gekleurde prenten, maffe lettertypes en teksten in allerlei kleuren en formaten. Dit speelse uiterlijk zorgt ervoor dat ook de kinderen die niet zo graag lezen, toch wat minder op zien tegen het lezen. Een vrolijke pagina met veel kleur is nu eenmaal aantrekkelijker dan een vel wit papier boordevol tekst.

 

Bekijk op Bol.com logoDe verschrikkelijke sneeuwrat – Geronimo Stilstone
Zelf lezen, paperback, 12 pagina’s, De Wakkere Muis