Voor altijd

voor altijd susanne koster aquaZZ

 

Straalverliefd zijn en iemand volledig kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven.

Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is?

 

 

 

 

 

Recensie:
Voor altijd is een Young Adult thriller. Het boek begint met een proloog die je direct meezuigt het verhaal in. Een bizarre gebeurtenis wordt geschetst, waardoor je meteen op het puntje van je stoel zit. Twee mensen, maar geen flauw idee wie je meenemen in een bizar verhaal. Vervolgens begint het eerste hoofdstuk, wat begint vanuit de visie van Nicolai.

Voor altijd

Al snel wordt duidelijk dat alle hoofdstukken gemarkeerd worden door een naam. Het maakt direct duidelijk vanuit wiens oogpunt het verhaal wordt verteld. Er zijn een viertal personages vanuit wie het verhaal beschreven wordt.

Luna (hoofdpersoon van het verhaal die verliefd wordt op Nicolai)
Nicolai (een mysterieuze jongen waarop Luna verliefd wordt)
Quinty (de beste vriendin van Luna)
Dewi P (de moeder van Nicolai)

Doordat per hoofdstuk duidelijk wordt aangegeven wiens hersenspinsels dit zijn, is het verhaal goed te volgen. Je krijgt als lezer een duidelijk beeld van de personages, al blijven sommige dingen wat raadselachtig. Dit maakt dat je blijft lezen.

Schrijfstijl

Susanne Koster heeft een vlotte schrijfstijl, het verhaal loopt vloeiend en ook op de momenten dat het bewust mysterieus gehouden wordt, loopt het verhaal vloeiend door. De afwisseling van personages maakt vaak dat zaken duidelijker worden, omdat je vanuit andermans visie opeens zaken belicht krijgt. Tijdens het lezen blijft één vraag steeds rondspoken in je gedachten: wat heeft de broer van Luna tegen Nicolai? En is hij de bezorgde broer of ziet hij iets wat anderen niet zien?

Voor altijd is vooral een mysterieus verhaal: toch zitten er wel een duidelijk thriller element in. Sterker nog: dat thrillerelement komt duidelijk naar voren in de proloog. Daarna schakelt het verhaal over naar mysterieus, maar sluimert er steeds iets op de achtergrond. En het effect van een psychologische thriller komt aan het einde – geheel onverwacht – toch weer in beeld. Geen moment zakt het verhaal in, waardoor ik het boek in één dag uit had.

Voor altijd – Susanne Koster
Young Adult / Thriller, paperback, 180 pagina’s, aquaZZ

twitterbutton.nl